KV Oostende kan Standard niet uit de leiderszetel trappen

© belga
Redactie KW

KV Oostende hoopte mits een zege tegen de Rouches minstens een paar uur van de koppositie te proeven. Standard verstevigde echter aan de middenkust zijn eerste plaats na een ruime 1-4 overwinning.

De lijst afwezigen wegens blessure was bij KVO al lang. In extremis voegde Skulason zich bij hen. D’Haese geraakte evenmin in de selectie. Sané en Ndenbe vierden hun eerste minuten, Neto zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Lestienne die vroeg in de match al schrok van de snelheid van Dutoit, opende aan zee toch de score. Balverlies van Sané lag aan de basis van die opener. De KVO-defensie kreeg de voorzet van Limbombe niet weg. Via Bastien belandde de bal bij de kwieke Lestienne die het leder in het dak van het doel joeg. De VAR had wel meer dan zestig seconden nodig om deze treffer te valideren.

Maar de groen-rood-gelen lieten zich niet wegspelen. Omstreeks het halfuur bouwden ze een aanval via vele stations op. Neto stuurde de bal uiteindelijk naar Bataille, die keurig de bal voor doel zwiepte. Sakala – wat een verschil met vorig seizoen – aarzelde niet: 1-1. KV Oostende had een boost gekregen van die gelijkmaker. Canesin en Sakala gingen voluit hun kans. Canesin was zelfs zo gretig dat hij een camera onderuit haalde.

Die aanvalsgolven waren niet naar de zin van de Rouches. Nabij de rechterhoekschopvlag haalde Limbombe stevig Bataille onderuit. D’Hondt trok geel maar Limbombe had niet eens zin om zich beleefd bij de scheidsrechter te melden. De aanslag was al een geflirt met rood, de onbeleefdheid verhoogde dat gevoel. Iets later zocht en kreeg ook Fai geel: hij had de weggesnelde Sakala bruut op de eigen Oostendse helft gepakt. Ook hier had de ref rood kunnen trekken.

Vlak voor het rustsignaal bouwde Sakala snel een nieuwe aanval op. Hij schoof het leder naar Milovic deed er iets stuntelig mee terwijl Ndenbe en Canesin lekker vrij waren.

Preudhomme had zijn manschappen tijdens de rust op hun plichten gewezen. De Luikenaars toonden meteen dat hun uitstap naar de kust één doel had: drie punten meegrissen. Ze dwongen snel een paar hoekschoppen af. Het tweede matchdeel was niet eens 10 minuten jong toen Bastien vanaf de rand van de grote rechthoek het leder zuiver in de hoek mikte: 1-2.

Sané die al een goal deels op zijn pet mocht schrijven, had ook zijn aandeel in de derde treffer van Standard, opnieuw van Lestienne. Sané keek te braaf toe hoe Lestienne het ronde ding in het verste zijnet dropte. Cimirot scoorde ook nog. Dutoit had een schot van Dutoit gestopt maar tegen de rebound van Cimirot had hij geen verhaal. Iets later keurde de ref na advies van de VAR een vijfde goal af. Boljevic had te vroeg gejuicht.1-4.

Leider Standard was na de rust veel klasserijker en efficiënter dan KV Oostende dat met 10 op 21 een plaats in de middenmoot bekleedt.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier