KV Oostende haalt vlotte thuiszege in kustderby tegen Knokke

KV Oostende: Jelle Bataille (archief) © VDB

Tijdens de interlandbreak speelde KV Oostende een vriendschappelijke wedstrijd in zijn Diaz Arena tegen eerstenationaler Royal Knokke FC. Voor de ploeg uit de Jupiler Pro League was het een blij weerzien met verscheidene spelers die ooit de KVO-kleuren verdedigden, onder wie Gertjan Martens, Nils Pierre en Justin Verlinden.

Tijdens de interlandbreak speelde KV Oostende een vriendschappelijke wedstrijd in zijn Diaz Arena tegen eerstenationaler Royal Knokke FC. De oefenwedstrijd viel op een ideaal moment voor een viertal KVO-spelers. Brecht Capon was hersteld na een voetblessure en viel in de tweede helft in. Nick Bätzner, Jack Hendry en Toby Sibbick speelden hun eerste minuten in het eerste elftal van KVO. Dit drietal deed ook aardig wat wedstrijdritme op.

Frisse tweede helft

KVO creëerde in de eerste helft enkele mooie kansen, maar slaagde er niet in de goed keepende Verlinden te verschalken. Door een goede tussenkomst verijdelde KVO-portier Hubert dat Knokke met een 0-1-voorsprong naar de kleedkamers zou trekken. Een dubbele nul dus halverwege deze kustderby.

De groenroodgelen kwamen frisser uit de kleedkamer. Vroeg in het vierde kwartier veegde Fashion Jr Sakala de nul van het scorebord. De bezoekende blauwhemden scoorden de gelijkmaker na een knappe rechtstreekse vrije trap van Corentin Kocur. Doelman Castro was kansloos. De Oostenrijker Marko Kvasina en het eigen KVO-product Jelle Bataille tekenden ook elk een treffer aan zodat KVO met 3-1 won tegen Knokke.