De Kustboys maken het nieuws zelf op hun website bekend. Begin volgende week, als de groep terug is van stage in Spanje, wordt alles administratief bekrachtigd. De Sutter zat na zijn passage bij Lokeren zonder club, en zes weken geleden besloot KVO hem een kans te geven om zich te bewijzen.

Op zijn website schrijft de club dat De Sutter "heel KVO overtuigde en nu dus een contract krijgt aangeboden." Sportief directeur Hugo Broos licht toe: "Tom heeft de voorbije zes weken zeer hard gewerkt en hij toonde dat hij nog een mooi vervolg wil breien aan zijn carrière. Hij werkte zijn fysieke achterstand nagenoeg helemaal weg en hij toont enorm veel goesting. Dat heeft deze winterstage alleen maar bevestigd."

Coach Gert Verheyen toont zich ook opgetogen met de komst van De Sutter. "We kennen allemaal Tom zijn capaciteiten, maar we mogen nu ook niet verwachten dat hij er meteen zes of zeven zal binnen leggen. Hij speelde lange tijd niet en dat werk je niet meteen weg. Maar met zijn kwaliteiten kan hij ons zeker van dienst zijn. Bovendien is hij ook niet onbelangrijk in de kleedkamer en integreerde hij zich meteen in de groep."

Bekijk hieronder het welkomstinterview van Tom De Sutter: