KV Oostende gaat pijnlijk onderuit op de Freethiel

© (Foto Belga)

KVO ging met 3-1 de boot in tegen Waasland-Beveren.

De avond begon nochtans heel goed voor KV Oostende. Met een beenveeg stopte Dutoit een schot van Badibanga. Iets later bouwde KVO via Bataille en Dhaese een mooie actie op rechts op. Zo belandde het leder bij Sakala die lekker binnentrapte: 0-1 na 14 minuten.

Tien minuten na een pijnlijk duel met Sula moest Milovic het terrein verlaten. Vermoedelijk liep hij een ribblessure op. Tijdelijk nam Vandendriessche plaats in de defensie. En plots was de score in evenwicht. Een uitgespeelde hoekschop eindigde aan de tweede paal voor de voet van Dierckx, die zijn schot via het scheenbeen van Vandendriessche in doel zag verdwijnen: owngoal en 1-1. Daarbij bleef het niet: Wiegel kapte Faes uit en knalde het leder beenhard in de korte hoek naast Dutoit: 2-1 voor de thuisploeg. Vlak voor de rust vroeg Bataille tevergeefs een strafschop na een tussenkomst van Badibanga.

2 op 15

In de tweede helft dreigde de thuisploeg. Vukotic zette Waasland-Beveren op een 3-1-voorsprong. Hij knikte een hoekschop van Kobayashi voorbij Dutoit. En dat werd meteen ook de eindstand. Weliswaar gooide Ingebrigtsen met Vargas en Guri nog frisse krachten tussen de lijnen. Jonckheere, Guri en Canesin zochten nog vruchteloos een aansluitingstreffer. Faes en Canesin keken nog tegen een gele kaart wegens uitgedrukte frustraties aan. Scores van de doelpogingen (14-7) en de hoekschoppen (8-1) waren ook vanzelfsprekend.

Waasland-Beveren vierde dus zijn eerste overwinning tegen KV Oostende dat nu 2 op 15 telt. Pas na de interlandbreak, binnen twee weken, kan KVO deze slechte ervaring vergeten. Dan komt Eupen naar de Versluys|Arena. KVO moet zich dan dringend herpakken.