KV Oostende gaat in beroep tegen schorsing Musona

Knowledge Musona zou twee speeldagen geschorst worden. © Foto: Belga
Redactie KW

KV Oostende gaat niet akkoord met de beslissing van de Koninklijke Belgische Voetbalbond om Gouden Stier Knowledge Musona twee speeldagen te schorsen. Daarbovenop krijgt de topschutter ook een geldboete van 800 euro.

De Reviewcommissie riep de topschutter van de Belgische competitie (4 doelpunten) vorige week maandag op ter verantwoording. In de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League kwam de 25-jarige aanvaller weg met een gele kaart voor een tackle op Youri Tielemans. Bij een 1-1 stand zette Musona in de 59e minuut zijn sliding veel te laat in, waardoor hij de jonge middenvelder van paars-wit tegen de grasmat maaide. Op basis van de televisiebeelden vond de Reviewcommissie dat scheidsrechter Serge Gumienny de fase niet goed heeft beoordeeld. Daarop werd beslist om Musona een schorsing van twee speeldagen op te leggen met daarbovenop een geldboete van 800 euro.

Tegen die beslissing gaat KV Oostende nu in beroep. De schorsing zou namelijk betekenen dat de kustploeg het zaterdag thuis tegen Zulte Waregem en op 12 september op het veld van Waasland-Beveren zonder topschutter Musona zou moeten stellen. KV Oostende zal zich nu vrijdag samen met Musona verdedigen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Daar zal worden beslist over het lot van de topschutter.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier