KV Oostende gaat door met GU17

De huidige ploeg van KVO GU15. © FRO
Redactie KW

Iedereen moet kunnen voetballen bij KV Oostende en dus hebben voorzitter Peter Callant en de nieuwe directeur van de Se’Academy, Rik Coucke, beslist dat de Gewestelijke U17 volgend seizoen een plaats krijgt binnen de club.

De beslissing maakt deel uit van de visie dat een voetbalclub een sociale rol moet vervullen. Ook de jongens van de huidige GU15 zullen verder in competitie kunnen aantreden bij de GU17.

KVO-voorzitter Peter Callant maakt er geen geheim van dat eersteklasser KVO méér dan ooit een familieclub wil zijn en blijven. “Het elitevoetbal blijft een zeer belangrijk doel binnen de Se’Academy. Een professionele opleiding moet op termijn immers leiden tot de doorstroming van kwalitatief sterke spelers naar het eerste elftal. Anderzijds heeft KV Oostende, als één van de belangrijkste en grootste clubs in een centrumstad zoals Oostende, een belangrijke sociale opdracht. Elk kind dat in deze stad of regio wil voetballen, moet in eerste instantie bij KVO kunnen aankloppen. Ze moeten kansen krijgen om zich te amuseren en hun talenten te ontwikkelen binnen een warme club met kwaliteitsvolle, professionele begeleiding”, klinkt het.

Jeugdopleiding van 600 kinderen

Het is binnen het kader van het engagement met de stad Oostende dat de nieuwe directie ook heeft besloten om volgend seizoen een gewestelijke U17-ploeg in competitie te brengen. KVO zal zijn rol vervullen, maar rekent ook op de steun van het stadsbestuur, de Oostendse bevolking en de Oostendse middenstand en industrie, want een jeugdopleiding van 600 kinderen kost handenvol geld.

Momenteel start Se’Academy-directeur Rik Coucke zijn zoektocht naar een geschoolde trainer en een teamafgevaardigde die de jongens volgend seizoen onder hun hoede zullen nemen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier