Medio februari liet KV Oostende officieel weten met PMG een akkoord te hebben over de overname van de club. Frank Dierckens zou in de constructie aan boord blijven als voorzitter. Maar voorlopig hebben de Amerikanen nog geen cent gestort, en staat volgens HLN de overname op de helling.

De kandidaat-overnemers zouden eerst een deal zoeken met Alychlo, een van de vennootschappen van Marc Coucke. Toen die Oostende van de hand deed om Anderlecht te kopen, bleef hij via zijn vennootschappen wel de eigenaar van de Versluys Arena. KVO heeft een openstaande huurachterstand van zo'n 900.000 euro tegenover zijn ex-eigenaar. Daarnaast heeft de kustploeg nog zo'n 5 miljoen schulden openstaan bij Coucke.

Die achterstand maakt PMG ongerust. Als de deal springt, zou er niemand borg staan voor de schulden van KV Oostende. De kustploeg gelooft niet in dat doemscenario. "KVO heeft een bindende overeenkomst gesloten met een buitenlandse investeerder aangaande een meerderheidsparticipatie binnen de club én de nodige fondsen worden ook voorzien om de toekomst van KVO te verzekeren", klinkt het woensdag in een persbericht.

De club geeft geen toelichting over de lopende onderhandelingen, maar diende wel al zijn licentiedossier in. Twee dagen voor de deadline. "KVO heeft er alle vertrouwen in dat zij een proflicentie zal bekomen voor volgend seizoen."

Oostende staat voor de slotspeeldag op de voorlaatste plek, met een voorsprong van twee punten op rode lantaarn Waasland-Beveren. KVO gaat zondag nog op bezoek bij Cercle Brugge. "We willen nu vooral focussen op die belangrijke wedstrijd." Waasland-Beveren vatte de strijd voor de groene tafel al aan, want het vroeg het Bondsparket en de Licentiecommissie nadrukkelijk om de licentiedossiers van Oostende en Couckes Anderlecht grondig te bestuderen.

(Belga)

Medio februari liet KV Oostende officieel weten met PMG een akkoord te hebben over de overname van de club. Frank Dierckens zou in de constructie aan boord blijven als voorzitter. Maar voorlopig hebben de Amerikanen nog geen cent gestort, en staat volgens HLN de overname op de helling. De kandidaat-overnemers zouden eerst een deal zoeken met Alychlo, een van de vennootschappen van Marc Coucke. Toen die Oostende van de hand deed om Anderlecht te kopen, bleef hij via zijn vennootschappen wel de eigenaar van de Versluys Arena. KVO heeft een openstaande huurachterstand van zo'n 900.000 euro tegenover zijn ex-eigenaar. Daarnaast heeft de kustploeg nog zo'n 5 miljoen schulden openstaan bij Coucke. Die achterstand maakt PMG ongerust. Als de deal springt, zou er niemand borg staan voor de schulden van KV Oostende. De kustploeg gelooft niet in dat doemscenario. "KVO heeft een bindende overeenkomst gesloten met een buitenlandse investeerder aangaande een meerderheidsparticipatie binnen de club én de nodige fondsen worden ook voorzien om de toekomst van KVO te verzekeren", klinkt het woensdag in een persbericht. De club geeft geen toelichting over de lopende onderhandelingen, maar diende wel al zijn licentiedossier in. Twee dagen voor de deadline. "KVO heeft er alle vertrouwen in dat zij een proflicentie zal bekomen voor volgend seizoen." Oostende staat voor de slotspeeldag op de voorlaatste plek, met een voorsprong van twee punten op rode lantaarn Waasland-Beveren. KVO gaat zondag nog op bezoek bij Cercle Brugge. "We willen nu vooral focussen op die belangrijke wedstrijd." Waasland-Beveren vatte de strijd voor de groene tafel al aan, want het vroeg het Bondsparket en de Licentiecommissie nadrukkelijk om de licentiedossiers van Oostende en Couckes Anderlecht grondig te bestuderen.(Belga)