KV Oostende boekt eerste zege in play-off 2

© BELGA

KV Oostende hield zaterdag eenvoudig de punten thuis tegen Westerlo. Het werd 2-0.

KV Oostende begon met 0 op 6 aan de wedstrijd tegen Westerlo dat vorige week 1-1 gelijkspeelde tegen Sporting Lokeren. Beide ploegen moesten absoluut winnen om nog een kleine kans te maken op het finaleticket van play-off 2. De geplaagde coach Frédéric Vanderbiest moest zijn elftal op drie plaatsen wijzigen. Hoefkens was niet fit, terwijl Siani en Locigno geschorst in de tribune zaten. Milic, Luissint en De Schutter namen hun plaats in.

© BELGA

Lange studieronde

Het openingskwartier stelde weinig voor. Beide ploegen hielden een studieronde met laag tempo tot gevolg. Bij Westerlo toonde Aoulad zich enkele keren bedrijvig, maar het was Musona die de eerste grote kans van de match kreeg. Hij miste echter oog in oog met Van Langendonck. Diezelfde Musona kreeg nog enkele goede mogelijkheden, maar hij toonde zich ongelukkig in de afwerking. ‘Als de aanvallers niet scoren, moeten wij het dan maar doen’, moet verdediger Frédéric Brillant gedacht hebben in de 38ste minuut. Hij kon een hoekschop verzilveren en trapte de 1-0 tegen de netten. Oostende schakelde meteen een versnelling hoger en net voor de rust lukt Michiel Jonckheere de 2-0. Hij trapte een voorzet van Berrier netjes voorbij Van Langendonck. De kustjongens konden met een gerust gemoed de rust aanvatten. Westerlo had in 45 minuten amper iets klaargespeeld.

© BELGA

Makkelijke zege

Na de rust kwam Westerlo scherper uit de kleedkamer. Ovono moest een kopbal van Cools uit zijn doel houden en ook de rebound van Schouterden leverde geen doelpunt op. Oostende beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en liet Westerlo de bal. Annys en Koffi probeerden het tij te keren met enkele schuchtere pogingen. Aoulad kon Ovono omspelen, maar de hoek was te scherp om nog te scoren. Tien minuten voor tijd kreeg diezelfde Koffi dé kans op de aansluitingstreffer. Hij trapte de bal alleen voor doel echter hoog over. Oostende hield in de slotfase makkelijk stand en haalde zo de eerste zege in play-off 2 binnen.