KV Oostende bijt ook tegen Antwerp in het zand

Thuis op de 24ste speeldag heeft KV Oostende bij een hevige zeewind tegen Antwerp opnieuw de nederlaag geleden: 0-2.

Het is het derde competitieverlies op rij nadat de tricolores sinds de competitiehervatting ook verloren tegen Moeskroen en Club Brugge. Tussendoor waren er wel die bekerduels tegen Gent die ook niets opleverden.

KV Oostende was aan zijn derde thuismatch in één week toe. Na de derbynederlaag met twee strafschoppen tegen Club Brugge en de bekeruitschakeling door een penalty-epiloog ontvingen de groen-rood-gelen Antwerp.

Gert Verheyen wijzigde zijn ploeg op twee vlakken. De Sutter, woensdag uitgevallen met een rugblessure, vatte de avond op de bank aan. Daar zat hij naast de Bosnische nieuwkomer Nastic. Zivkovic ontbrak in de selectie. Nieuw aan de aftrap waren Nkaka, die tegen Gent rood-geschorst was, en Guri.

De wedstrijd begon voor KV Oostende archi-slecht. De klok had amper drie rondjes gedraaid of het stond al 0-1. Vanaf rechts zwiepte Buta de bal voor doel en Rodrigues dook de 0-1 tegen de touwen. In het tweede kwartier stopte Dutoit met een knappe voetreflex een schot van Bolingi. Antwerp verzorgde het eenrichtingsvoetbal tot de rust keurig. Weliswaar konden Refaelov, Rodrigues en Van Damme de Oostendse keeper niet meer verschalken.

Het eerste doelpunt was zaterdagavond dan wel voor Antwerp maar de eerste kaart verscheen in de kolom van KVO. Nkaka voegde een exemplaar toe aan zijn collectie, zijn vierde in evenveel matchen.

In de slotfase van de eerste helft versierden de Oostendenaars twee hoekschoppen maar zij leverden geen dreiging op. Bijna volgde voor de rust toch nog de gelijkmaker vanuit de lucht. Van Damme kopt een hoge bal van Nouri door tot bij de vrijstaande Vanlerberghe, die op doelman Bolat besloot.

Tweemaal op de lat

Vroeg in de tweede helft ontsnapte KV Oostende aan een 0-2-achterstand. Dutoit duwde een bal in de voeten van Bolingi, die zijn schot compleet miste. Daarna bouwde KVO enkele leuke acties op maar de gelijkmaker viel niet meteen. Vanlerberghe had zin in een herhaling van zijn vrijetrap-goal tegen Club Brugge. Zijn lage vrije trap raakte lekker voorbij het muurtje maar Bolat klemde het leder te eenvoudig.

Na 71 minuten had Bolat iets meer moeite om een vrije trap van De Bock onder de lat weg te werken in hoekschop. Milovic kopte die door Vandendriessche getrapte corner tegen de dwarsligger.

Tien minuten voor het einde werd kapitein Vandendriessche vervangen. Coopman was zijn invaller en Lombaerts kreeg de aanvoerdersband om de linkerbovenarm. Coopman liet zich snel opmerken met een afstandsschot dat de bovenkant van de dwarsligger likte. Uiteindelijk viel er nog een doelpunt aan de andere zijde. In de vierde minuut van de toegevoegde tijd bediende Refaelov de pas ingevallen Hairemans die Dutoit kansloos liet: 0-2.

KV Oostende telt 23 punten na 23 speeldagen maar duikt na de 24ste speeldag ook onder het gemiddelde van één puntje per speeldag. Gelukkig voor KVO bengelt hekkensluiter Lokeren op grote afstand.