KV Oostende bezorgt patiënten van IMBO pingpongplezier

Diego Rosseel overhandigde de cheque van duizend euro aan Alain Antierens. © (Foto PR)
Redactie KW

Patiënten van het revalidatiecentrum IMBO kunnen straks pingpongen op een paar nieuwe tafels. IMBO kreeg daartoe duizend euro van KV Oostende. Het geld is een deel van de opbrengst van de crowdfunding en onlineveilingen bij de groen-rood-gelen.

De crowdfunding en onlineveilingen die enkele maanden geleden werden opgezet om KV Oostende te redden, leverden de club uiteindelijk ? 49.564 op. Na de overname besliste KVO om het geld aan te wenden voor drie actoren: 40 % naar de jeugdwerking (? 19.825), 20 % naar de supportersfederatie Kustboys (? 9.912) en 40 % naar sociale projecten (? 19.825).

Een eerste som van ? 1.000 had KVO al gedoneerd aan VZW KW Ibis, dat totaalzorg biedt aan kinderen en jongeren die veelal omwille van een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Met het geld kopen ze bij VZW Ibis een trampoline aan, “al lang een wens van de kinderen”.

Inmiddels trok KVO een identieke som uit. Communityverantwoordelijke Diego Rosseel doneerde namens KV Oostende ? 1.000 aan het Revalidatiecentrum IMBO, dat valt onder “Bundeling Zorginitiatieven Oostende” (BZIO). IMBO gebruikt dit geld om twee pingpongtafels aan te schaffen voor de patiënten.

“We verdelen het geld netjes onder tal van sociale projecten in de regio Oostende. Het IMBO is een begrip in Oostende op vlak van (sport-)revalidatie en kon dan ook niet ontbreken op ons lijstje”, merkt KVO’s communityverantwoordelijke Diego Rosseel op. “De komende weken doneren we verder aan verscheidene lokale sociale projecten.”

Het IMBO zal het geld aanwenden voor de sportieve omkadering voor zijn patiënten. “We kregen van onze mindervalide patiënten al meermaals de vraag om pingpongtafels te voorzien. Deze sport is ook perfect speelbaar is voor minder mobiele mensen. Met het geld dat KVO ons schenkt, kunnen we nu ook twee tafels aankopen bij Decathlon, toch eveneens een sponsor van KVO”, reageert Alain Antierens, directeur patiëntenzorg, met een knipoog. “Veel patiënten zijn ook KVO-fans. Zij zullen dus verheugd zijn om binnenkort te kunnen spelen op de KVO-pingpongtafels.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier