KV Oostende al zeker week langer op kop na zuinige zege tegen Kortrijk

Cyriac scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende-KV Kortrijk was het duel tussen de beste aanval en de beste verdediging. De beste aanval trok aan het langste eind : 1-0 voor KV Oostende, dat voor het eerst dit seizoen de nul kon houden.

Bij KV Oostende waren er nog twee opvallende nieuwkomers : de mascottes werden geflankeerd door twee panda’s, wellicht door Marc Coucke meegebracht uit Pairi Daiza. Leider Oostende begon het best aan de match, KV Kortrijk legde de focus op verdediging. De kustploeg was gevaarlijk via Siani, Canesin en Cyriac, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Kortrijk herpakte zich halfweg de eerste helft. Plots kwam Stijn De Smet alleen voor het Oostendse doel, maar hij miste koelbloedigheid. Het was het sein voor KVK om door te duwen en de bezoekers versierden heel wat hoekschoppen. Siani moest redding brengen op de lijn op een poging van Poulain.

Wissels

KV Oostende nam het initiatief in de tweede helft, Kortrijk loerde op de counter. Op zo’n counter was Marusic gevaarlijk, maar hij trof het zijnet. Na twintig minuten werd Oostende beloond voor zijn aanvalslust. Cyriac werkte een doorsteekpass van Canesin af : 1-0. Kort daarna kreeg Pavlovic een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar hij trapte over. Johan Walem probeerde het dan maar met wissels : Thomislav Kis en Lukas Van Eenoo kwamen in de ploeg. De kans viel echter aan de overzijde : Canesin miste alleen voor KVK-doelman Keet. In het slot scoorde Akpala nog, maar zijn treffer werd afgekeurd voor buitenspel.

Een vreemd weetje : het is nog maar de eerste keer dat KV Oostende dit seizoen de nul houdt.