KV Oostende al voor de achtste speeldag op zij zonder overwinning

Robbie D'Haese scoorde zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League. © BELGA
Redactie KW

Ook na dit weekend blijft de afstand tussen Eupen en KV Oostende vier punten. De groen-rood-gelen die zo hunkerden naar de zege van het behoud, moesten opnieuw tevreden zijn met één puntje.

De eerste helft was pittig, de tweede helft slapjes. Met het 1-1-gelijkspel schieten ze niets op in de rangschikking.

Door een ellendige 2 op 21 was KV Oostende weggezakt naar de diepste oorden van de Jupiler Pro League. Zeven matchen zonder zege: je zou er zuur van worden. De komst van Eupen gaf wel hoop. De Oostendenaars hadden dit seizoen al tweemaal gewonnen in Eupen: 1-2 in competitie en een weekje voor Kerstmis ook 0-1 in de kwartfinale om de beker van België. In beide duels had Zivkovic gescoord. De andere treffer stond op naam van Sakala. Zivkovic kon zaterdag niet scoren voor KVO. In China legt hij dit weekeinde zijn medische testen bij een tweedeklasser af.

De Sutter ziek

In het elftal dat moest winnen, ontbraken ook Vandendriessche, Canesin en de zich zoek voelende De Sutter. Robbie D’Haese, dit seizoen amper goed voor veertien minuten in het elftal, kreeg dan wel zijn grote kans. Hij toonde meteen zijn ijver die de KVO-supporters vorig jaar ook in Play-off 2 opgemerkt hadden. Vanop rechts kwam een voorzet iets voorbij de linkerpaal. Nastic zwiepte het leder opnieuw voor doel maar D’Haese was te verrast om een patat tegen het leder te geven. Van Crombrugge raapte het balletje te eenvoudig op.

Iets voor het halfuur was de Oostendse belofte opnieuw bij een knappe actie betrokken. D’Haese rukte vanop rechts op en bestookte Van Crombrugge met een lage schuiver. De portier sloeg de bal weg en moest zich een tweede keer reppen op de rebound van Guri. Ja, D’Haese had de smaak te pakken.

De klok had 33’51” geteld toen hij de bal voorbij Van Crombrugge vlamde. Enkele seconden eerder had Guri zijn ploegmaat Vanlerberghe even groggy getrapt maar met Vanlerberghe op de mat kende de Oostendse actie toch een positief vervolg. Nouri hield de bal binnen en bereikte Tomasevic die doorstuurde naar D’ Haese. De Oostendse Robbie aarzelde niet: knal en 1-0. Goed voor een stevige sprint naar de bank. Wat een vreugde.

Scherper Eupen

In het vierde kwartier leek Eupen scherper dan voor de rust. Garcia en Fall toonden hun zin in nieuwe spankracht. De heropleving van de Panda’s duurde echter onvoldoende lang. Halverwege de tweede helft had Verheyen zijn ervaren mannen Canesin en Vandendriessche de wei ingestuurd. Het hielp niet om de voorsprong vast te houden. Op hoekschop van Garcia ploifte Toyokawa de gelijkmaker voorbij Dutoit. Bovendien keek Vandendriessche tegen zijn tiende gele kaart van het seizoen aan.

Hij mist dus twee competitiematchen. Iets goeds van KVO in de tweede helft: een knap schot van Nastic op het dak van het doel. Voor het overige voetbalde KVO te behoedzaam. Met meer aanvallende punch was die broodnodige zege misschien wel een feit. Nu telt KVO 3 op 24: te weinig.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier