Het getuigt van discrete onderhandelingen. Met Peter Callant krijgt KV Oostende een gedreven West-Vlaming aan het roer. Een kustzoon zowaar, want uit Heist. Die lokale verankering was belangrijk voor Coucke, die blijkbaar 'meer kon krijgen van buitenlandse clubs'. Coucke en Callant gaan overigens al een tijdje mee. In de jaren negentig zaten ze samen in de beheerraad van KV Oostende. Er is wederzijds respect, beiden ook selfmade men. De ene in de farmacie, de andere in verzekeringen.

Circus Coucke maakt plaats voor de serieuze Callant

Maar de stijlbreuk kan je toch niet ontkennen. De beelden van de persconferentie gezien? Eerst een relaxte Marc Coucke. Een kwinkslag hier, een begroeting aan de burgemeester en de Oostendse minister tussendoor, een woordspeling... Coucke ten voeten uit. De sfeer veranderde toen Peter Callant werd voorgesteld. Circus Coucke maakte plaats voor de serieuze Callant, die direct zijn verwezenlijkingen opsomde. Als zakenman, als sporter, als sportsponsor. "Callant verzekert de toekomst van KV Oostende", was tot slot zijn ingestudeerde boutade. De eerste reacties van KVO-fans waren hoopvol, maar ook afwachtend. Niet dat zij met Callant de polonaise willen dansen, maar Coucke was toch de enthousiasmerende figuur bij KVO. Iemand voor wie de mensen (en vooral de sponsors) toestroomden. Aan Callant, die het al bewees als ondernemer, nu om het te bewijzen als KVO-voorzitter. Voor Peter Callant is het nu zaak om niet de stijl van Coucke te willen kopiëren, maar eigen accenten te leggen.

(Foto DJ)

Het getuigt van discrete onderhandelingen. Met Peter Callant krijgt KV Oostende een gedreven West-Vlaming aan het roer. Een kustzoon zowaar, want uit Heist. Die lokale verankering was belangrijk voor Coucke, die blijkbaar 'meer kon krijgen van buitenlandse clubs'. Coucke en Callant gaan overigens al een tijdje mee. In de jaren negentig zaten ze samen in de beheerraad van KV Oostende. Er is wederzijds respect, beiden ook selfmade men. De ene in de farmacie, de andere in verzekeringen.Maar de stijlbreuk kan je toch niet ontkennen. De beelden van de persconferentie gezien? Eerst een relaxte Marc Coucke. Een kwinkslag hier, een begroeting aan de burgemeester en de Oostendse minister tussendoor, een woordspeling... Coucke ten voeten uit. De sfeer veranderde toen Peter Callant werd voorgesteld. Circus Coucke maakte plaats voor de serieuze Callant, die direct zijn verwezenlijkingen opsomde. Als zakenman, als sporter, als sportsponsor. "Callant verzekert de toekomst van KV Oostende", was tot slot zijn ingestudeerde boutade. De eerste reacties van KVO-fans waren hoopvol, maar ook afwachtend. Niet dat zij met Callant de polonaise willen dansen, maar Coucke was toch de enthousiasmerende figuur bij KVO. Iemand voor wie de mensen (en vooral de sponsors) toestroomden. Aan Callant, die het al bewees als ondernemer, nu om het te bewijzen als KVO-voorzitter. Voor Peter Callant is het nu zaak om niet de stijl van Coucke te willen kopiëren, maar eigen accenten te leggen.(Foto DJ)