Voor de aftrap huldigde KV Oostende zijn lieveling Fernando Canesin want de Braziliaan was aan zijn 200ste match bij de kustclub toe. Met 49 assists en 19 goals heeft Canesin overigens knappe statistieken. Voor de U8 van Keiem en hun leeftijdsgenoten van KVO was het ook een heerlijke avond. Zij mochten immers de twee ploegen bij de voorstelling begeleiden.

Het eerste kwartier van de partij verliep in verschrikkelijke omstandigheden. Het water gutste uit de hemel boven Oostende. Wat een tempeest! De sluizen waren pas gesloten of Marecek liet de eerste doelkans noteren. Faes en Ondoa klungelden in de defensie maar de Tsjech vlamde nipt over doel. Vervolgens moest Faes zich schrap zetten om Tirpan het scoren te beletten.

Op het halfuur zette Canesin heerlijk Tirpan en Diaby in de wind. Hij drong de zestien binnen maar zijn pass leverde niets op want Skulason ontzette het leder. Anderhalve minuut voor de rust kreeg Coopman de openingstreffer op een schaaltje aangeboden door Nkaka maar hij schoof de bal te zwak naar keeper De Wolf.

In de tweede helft creëerde Canesin opnieuw de eerste doelkans maar Boonen kon niet afronden. De Wolf was iets alerter. Tirpan en Boonen gingen enkele tellen later samen naar een voorzet van Canesin, maar de kopbal belandde in de handen van De Wolf. Aan de overkant waagde Marecek zich nog eens aan een vlam maar hij kon dat schot opnieuw niet kadreren.

Er kwam steeds meer schwung in de Versluys|Arena. Nadat Zivkovic een mooie actie van Canesin foutief begreep, kwam Zivkovic twee minuten later alleen voor De Wolf die echter zijn doel verlaten had en met de heup de bal wegwerkte. KVO kwam toch op voorsprong toen Canesin na samenspel met Zivkovic hoog in doel besloot. Een knap geschenk van de jubilaris aan zijn club.

In de 86ste minuut werd het nog warm voor KVO want Lokeren eiste een penalty. Vandendriessche kreeg de bal tegen zijn arm op de grens van de grote rechthoek. Ref Boucaut had niets verkeerds gezien. Op de counter sleurde Ticinovic de prima ingevallen Bataille tegen de mat. De Wolf stopte nog een knal van Vandendriesche na voorbereiding van Canesin Het werd wat grimmiger maar de score wijzigde niet meer. KVO hield zijn razend belangrijke zege vast en de meeste van de 3703 aanwezigen juichten intens. KVO telt elf punten meer dan hekkensluiter Lokeren.

(PR)

Voor de aftrap huldigde KV Oostende zijn lieveling Fernando Canesin want de Braziliaan was aan zijn 200ste match bij de kustclub toe. Met 49 assists en 19 goals heeft Canesin overigens knappe statistieken. Voor de U8 van Keiem en hun leeftijdsgenoten van KVO was het ook een heerlijke avond. Zij mochten immers de twee ploegen bij de voorstelling begeleiden.Het eerste kwartier van de partij verliep in verschrikkelijke omstandigheden. Het water gutste uit de hemel boven Oostende. Wat een tempeest! De sluizen waren pas gesloten of Marecek liet de eerste doelkans noteren. Faes en Ondoa klungelden in de defensie maar de Tsjech vlamde nipt over doel. Vervolgens moest Faes zich schrap zetten om Tirpan het scoren te beletten.Op het halfuur zette Canesin heerlijk Tirpan en Diaby in de wind. Hij drong de zestien binnen maar zijn pass leverde niets op want Skulason ontzette het leder. Anderhalve minuut voor de rust kreeg Coopman de openingstreffer op een schaaltje aangeboden door Nkaka maar hij schoof de bal te zwak naar keeper De Wolf.In de tweede helft creëerde Canesin opnieuw de eerste doelkans maar Boonen kon niet afronden. De Wolf was iets alerter. Tirpan en Boonen gingen enkele tellen later samen naar een voorzet van Canesin, maar de kopbal belandde in de handen van De Wolf. Aan de overkant waagde Marecek zich nog eens aan een vlam maar hij kon dat schot opnieuw niet kadreren.Er kwam steeds meer schwung in de Versluys|Arena. Nadat Zivkovic een mooie actie van Canesin foutief begreep, kwam Zivkovic twee minuten later alleen voor De Wolf die echter zijn doel verlaten had en met de heup de bal wegwerkte. KVO kwam toch op voorsprong toen Canesin na samenspel met Zivkovic hoog in doel besloot. Een knap geschenk van de jubilaris aan zijn club.In de 86ste minuut werd het nog warm voor KVO want Lokeren eiste een penalty. Vandendriessche kreeg de bal tegen zijn arm op de grens van de grote rechthoek. Ref Boucaut had niets verkeerds gezien. Op de counter sleurde Ticinovic de prima ingevallen Bataille tegen de mat. De Wolf stopte nog een knal van Vandendriesche na voorbereiding van Canesin Het werd wat grimmiger maar de score wijzigde niet meer. KVO hield zijn razend belangrijke zege vast en de meeste van de 3703 aanwezigen juichten intens. KVO telt elf punten meer dan hekkensluiter Lokeren.(PR)