Hallo, Marc en Nicolas?

© (Foto Belga)
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Weet u nog, de balans die Frank Dierckens half september, na acht maanden voorzitterschap bij KV Oostende, in de Krant van West-Vlaanderen maakte? Gelukkig wanneer het over voetbal ging, het nieuwe KVO had zijn start niet gemist – intussen zou hij al anders praten. Maar angstig wanneer het over de clubkas ging.

Zo gaat dat dan, achteraf werden de moeilijkste passages uit het interview wat afgevlakt. KVO zou echt wel, echt waar, het seizoen overleven, al waren Canesin (800.000 euro per jaar) en Lombaerts (1 miljoen euro) verpatst. Ach, de voorzitter zou eens goed bestuderen waar nog kon worden bespaard. Komt wel goed… En ach, ook niet te scherp zijn voor Lombaerts, gekozen voor een jaartje B-kern. “Niet te begrijpen, zo je carrière afsluiten”, kon nog net.

Hallo, Marc en Nicolas?

We zijn nog geen anderhalve maand later en Dierckens heeft zijn lessen getrokken. De Tieltenaar, ook op zoek naar vers geld, heeft schriftelijk gebedeld bij vroegere eigenaar Marc Coucke, lekte deze week. “Beste Marc, valt te praten over de jaarlijkse huurprijs van 1,2 miljoen euro voor de Versluys Arena…” Om maar te zeggen: het water staat KVO echt aan de lippen. En intussen loopt Lombaerts er nog steeds rond. Ik heb Nicolas altijd een toffe gast gevonden, maar WIJ gaan het dan maar zeggen: dit is pijnlijk. Zoveel miljoenen verdiend – tien jaar Zenit Sint-Petersburg, hé – en zo’n carrière en dan een tergend traag en donker jaar op een verlaten Schorre maar nog meer geld verkiezen boven nog even lekker en plezant voetballen en in schoonheid te eindigen. Terwijl hem 300.000 euro werd geboden om elegant het contract te verbreken. Elkeen kiest zijn levenskwaliteit en bepaalt het belang van geld en hij hoeft het niet heus niet te doen om KVO te redden. Maar we begrijpen het niet, het komt ten huize Lombaerts en kinderen heus niet meer op een paar honderdduizend euro. En boodschap voor Coucke, die bij zijn vertrek naar Anderlecht, toch zo vaak toeterde dat KVO zijn clubje blijft? Het zal ook niet op een paar honderdduizend euro aankomen, zeker. With a little help from my friends, heet dat.