De kustploeg wil binnen een tweetal jaar een nieuw businesscenter realiseren in de Versluys Arena. De huidige 'business lounge' en D-tribune zullen moeten plaatsmaken voor een nieuwe tribune met vergader- en ontmoetingszalen en kantoren. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuw jeugdcentrum. KVO zoekt hiervoor een externe investeerder.

Nood aan extra investeerders

"Volgend seizoen wordt ons zevende in de hoogste voetbalklasse", legt algemeen directeur Patrick Orlans uit. "Onze licentie voor volgend seizoen zal geen probleem zijn, maar voetbal in België wordt in twee snelheden gespeeld. De topclubs uit de grootsteden lokken steeds meer dan 20.000 bezoekers, kleine en middelgrote teams moeten het met veel minder stellen. KVO heeft niet alleen nood aan extra investeerders, maar ook aan nieuwe infrastructuur om bedrijven te ontvangen. We zitten momenteel in de denkfase. Er kan een nieuw businesscenter gerealiseerd worden, recht tegenover de in 2016 gerenoveerde hoofdtribune. Het is de bedoeling dat KVO hiervoor een externe partner vindt. Dergelijk project vraagt snel twee zomers, maar de bouw zou minder moeten kosten dan de 18 miljoen euro die de nieuwe A- en B-tribune kostte drie jaar terug. De volledige overkant, de huidige lounge en D-tribune, kunnen wel volledig vervangen worden. Een eerste visual van het architectenbureau Bontinck schetst een beeld van hoe het er in de toekomst kan uitzien. We hopen dat project te realiseren, maar er is nog veel werk aan de winkel."

Het jeugdcomplex van KVO. © FRO

KVO is ook bekommerd om de jeugdwerking. Jeugdspelers moeten beter begeleid en omkaderd worden. Er lopen gesprekken met het stadsbestuur over een modern gebouw en een jeugdcentrum in het sportpark De Schorre tegen 2020.

(FRO)

De kustploeg wil binnen een tweetal jaar een nieuw businesscenter realiseren in de Versluys Arena. De huidige 'business lounge' en D-tribune zullen moeten plaatsmaken voor een nieuwe tribune met vergader- en ontmoetingszalen en kantoren. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuw jeugdcentrum. KVO zoekt hiervoor een externe investeerder."Volgend seizoen wordt ons zevende in de hoogste voetbalklasse", legt algemeen directeur Patrick Orlans uit. "Onze licentie voor volgend seizoen zal geen probleem zijn, maar voetbal in België wordt in twee snelheden gespeeld. De topclubs uit de grootsteden lokken steeds meer dan 20.000 bezoekers, kleine en middelgrote teams moeten het met veel minder stellen. KVO heeft niet alleen nood aan extra investeerders, maar ook aan nieuwe infrastructuur om bedrijven te ontvangen. We zitten momenteel in de denkfase. Er kan een nieuw businesscenter gerealiseerd worden, recht tegenover de in 2016 gerenoveerde hoofdtribune. Het is de bedoeling dat KVO hiervoor een externe partner vindt. Dergelijk project vraagt snel twee zomers, maar de bouw zou minder moeten kosten dan de 18 miljoen euro die de nieuwe A- en B-tribune kostte drie jaar terug. De volledige overkant, de huidige lounge en D-tribune, kunnen wel volledig vervangen worden. Een eerste visual van het architectenbureau Bontinck schetst een beeld van hoe het er in de toekomst kan uitzien. We hopen dat project te realiseren, maar er is nog veel werk aan de winkel."KVO is ook bekommerd om de jeugdwerking. Jeugdspelers moeten beter begeleid en omkaderd worden. Er lopen gesprekken met het stadsbestuur over een modern gebouw en een jeugdcentrum in het sportpark De Schorre tegen 2020. (FRO)