"Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte", legde Verheyen uit. "En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende. Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben dan ook trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis. Ook de aanwezigheid van Hugo Broos als sportief directeur is voor mij een surplus. Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich."

Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich

Zelf was Hugo Broos ook tevreden dat Verheyen wou ingaan op zijn voorstel om hoofdcoach te worden bij KV Oostende. De sportief directeur benadrukte wel dat hij in schoonheid afscheid wil nemen van Adnan Custovic, die op KVO puik werk heeft geleverd. "Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten", verklaarde Broos zijn keuze. "Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem dan ook absoluut nog de kans geven in Play-off II. Het is ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen. We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach. Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyen en dinsdagavond werd alles officieel gemaakt. Ik koos voor Gert omdat hij past binnen dat profiel. Hij bewees al dat hij uitstekend kan werken met jongeren en dat wordt de komende jaren toch één van onze stokpaardjes. Met ook Franky en Patrick erbij vormen ze een goed team. Dat ik hen al jaren ken, maakt het nog iets makkelijker. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk. We zijn razend ambitieus en willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-off I."

Ook voorzitter Peter Callant stond volledig achter de keuze voor Gert Verheyen. "Het is mijn eerste echte transfer als voorzitter en ik ben er heel enthousiast over. Gert is iemand met een duidelijke visie op voetbal en een ambitieuze jonge trainer, die volledig past binnen de ambitie van onze club. Graag wil ik wel onderstrepen dat we Adnan oprecht waarderen voor de manier waarop hij KV Oostende in heel moeilijke omstandigheden in eerste klasse gehouden heeft. Hij heeft daarvoor keihard gewerkt. Alleen kiezen we er nu voor om een volledig nieuwe weg in te slaan."

KVO kon ten slotte ook de overgang van Johan Plancke bekrachtigen. Plancke komt over van Roeselare en vervangt Rik Coucke als teammanager bij de eerste ploeg. Hij wordt tevens de rechterhand van Hugo Broos. Rik Coucke gaat dan weer aan de slag als directeur van de jeugdopleiding.

(BELGA)

"Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte", legde Verheyen uit. "En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende. Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben dan ook trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis. Ook de aanwezigheid van Hugo Broos als sportief directeur is voor mij een surplus. Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich."Zelf was Hugo Broos ook tevreden dat Verheyen wou ingaan op zijn voorstel om hoofdcoach te worden bij KV Oostende. De sportief directeur benadrukte wel dat hij in schoonheid afscheid wil nemen van Adnan Custovic, die op KVO puik werk heeft geleverd. "Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten", verklaarde Broos zijn keuze. "Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem dan ook absoluut nog de kans geven in Play-off II. Het is ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen. We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach. Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyen en dinsdagavond werd alles officieel gemaakt. Ik koos voor Gert omdat hij past binnen dat profiel. Hij bewees al dat hij uitstekend kan werken met jongeren en dat wordt de komende jaren toch één van onze stokpaardjes. Met ook Franky en Patrick erbij vormen ze een goed team. Dat ik hen al jaren ken, maakt het nog iets makkelijker. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk. We zijn razend ambitieus en willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-off I."Ook voorzitter Peter Callant stond volledig achter de keuze voor Gert Verheyen. "Het is mijn eerste echte transfer als voorzitter en ik ben er heel enthousiast over. Gert is iemand met een duidelijke visie op voetbal en een ambitieuze jonge trainer, die volledig past binnen de ambitie van onze club. Graag wil ik wel onderstrepen dat we Adnan oprecht waarderen voor de manier waarop hij KV Oostende in heel moeilijke omstandigheden in eerste klasse gehouden heeft. Hij heeft daarvoor keihard gewerkt. Alleen kiezen we er nu voor om een volledig nieuwe weg in te slaan."KVO kon ten slotte ook de overgang van Johan Plancke bekrachtigen. Plancke komt over van Roeselare en vervangt Rik Coucke als teammanager bij de eerste ploeg. Hij wordt tevens de rechterhand van Hugo Broos. Rik Coucke gaat dan weer aan de slag als directeur van de jeugdopleiding. (BELGA)