"Een rol in de schaduw past beter bij wie ik eigenlijk ben", zei Van der Elst donderdag in de Versluys Arena.

"Ik ben blij dat ik opnieuw langs het veld kan staan, naast Gert. Ik zal mijn steentje bijdragen, in dienst van de T1. Ook vind ik het leuk om opnieuw onder Hugo Broos (sinds 1 maart sportief directeur bij KV Oostende, nvdr.) te werken, bij Club Brugge heb ik toch lang onder hem gevoetbald."

Van der Elst gelooft dat KVO met de nieuwe trainersstaf een mooie toekomst tegemoet gaat. "Gert ziet het spel goed, dat heeft iedereen al op tv kunnen zien. Hij is analytisch erg sterk en kan bovendien iets doen met die analyse op het veld. Ook in de omgang met spelers is hij top. Gert heeft gewoon enorm veel kwaliteiten om het te maken. Ik geloof 200 procent in hem, maar er zullen uiteraard ook moeilijke momenten zijn."

De ambitie om opnieuw hoofdtrainer te worden, heeft Van der Elst intussen opgeborgen. "Dat hoofdstuk heb ik afgesloten. Als ik zoals de voorbije twee jaar mijn ding kan doen naast Gert, dan vind ik dat oké. Maar dan wel met de ambitie om het beste uit mijn functie als assistent te halen. Een rol in de schaduw past beter bij wie ik eigenlijk ben", besloot Van der Elst.

(BELGA)

"Een rol in de schaduw past beter bij wie ik eigenlijk ben", zei Van der Elst donderdag in de Versluys Arena."Ik ben blij dat ik opnieuw langs het veld kan staan, naast Gert. Ik zal mijn steentje bijdragen, in dienst van de T1. Ook vind ik het leuk om opnieuw onder Hugo Broos (sinds 1 maart sportief directeur bij KV Oostende, nvdr.) te werken, bij Club Brugge heb ik toch lang onder hem gevoetbald."Van der Elst gelooft dat KVO met de nieuwe trainersstaf een mooie toekomst tegemoet gaat. "Gert ziet het spel goed, dat heeft iedereen al op tv kunnen zien. Hij is analytisch erg sterk en kan bovendien iets doen met die analyse op het veld. Ook in de omgang met spelers is hij top. Gert heeft gewoon enorm veel kwaliteiten om het te maken. Ik geloof 200 procent in hem, maar er zullen uiteraard ook moeilijke momenten zijn."De ambitie om opnieuw hoofdtrainer te worden, heeft Van der Elst intussen opgeborgen. "Dat hoofdstuk heb ik afgesloten. Als ik zoals de voorbije twee jaar mijn ding kan doen naast Gert, dan vind ik dat oké. Maar dan wel met de ambitie om het beste uit mijn functie als assistent te halen. Een rol in de schaduw past beter bij wie ik eigenlijk ben", besloot Van der Elst.(BELGA)