Fernando Canesin tekent vandaag bij Athletico Paranaense

© belga
Redactie KW

Het is nu ook officieel: de Braziliaanse middenvelder Fernando Canesin keert terug naar zijn thuisland en gaat er voor de eersteklasser Athletico Paranaense spelen. Canesin speelde 6,5 seizoenen voor KVO.

Fernando Canesin tekende eind augustus 2013 bij KVO. Samen met Jordan Lukaku werd hij gehuurd van Anderlecht. Ze behoorden met onder meer Franck Berrier tot de eerste Coucke-transfers. De Braziliaan ontpopte zich al snel tot smaakmaker én publiekslieveling. Op 21 september 2013 scoorde hij zijn eerste doelpunt voor KVO in de uitwedstrijd op AA Gent. Het was z’n eerste van 22 officiële doelpunten voor KVO. Hij liet in die zes jaar ook 47 assists noteren. In zijn derde seizoen aan de kust (2015-2016) verkozen de supporters hem tot ‘Meest verdienstelijke speler’. In zijn eerste seizoen was hij eerder al tweede geëindigd na Sébastien Siani.

De daaropvolgende seizoenen waren iets moeilijker voor Canesin, die niet altijd meer zeker was van zijn basisplaats. Vorig seizoen was hij wel opnieuw van goudwaarde met winning goals tegen Moeskroen, Charleroi en Lokeren. Even leek het alsof Canesin afgelopen zomer al zou vertrekken, maar hij bleef toch aan boord van het Oostendse schip. Hij scoorde dit seizoen één keer, in de verloren thuiswedstrijd tegen Eupen. Fernando Canesin speelde zijn laatste officiële wedstrijd voor KVO thuis tegen AA Gent op zondag 15 december. (PR)