Fernando Canesin: Oostends ‘topschutter’ aller tijden op Gouden Schoen

Fernando Canesin en partner Fran die in 2016 meedeed aan de verkiezing tot Gouden Pump © BELGA
Redactie KW

Fernando Canesin haalde als enige Oostendenaar ooit dubbele punten op de Gouden Schoen: 19 in 2015. Daarmee werd hij beloond na de sterke start waarin KVO zich tot herfstkampioen kroonde. Eén jaar later verzamelde Canesin nog eens twee punten.

Enkel Sébastien Siani haalde ook twee keer punten op de Gouden Schoen voor KV Oostende (twee keer één puntje) en dus maakt dat Canesin de bestscorende KVO-speler ooit op de Gouden Schoen. Een interview met de sympathieke Braziliaan.

Herinner je je nog dat je punten kreeg?

“Het is nog niet zolang geleden hé. Het is zeker niet zo dat ik ‘s avonds onmiddellijk keek of ik punten had gekregen, maar ‘s anderdaags in de kleedkamer werd het wel besproken. Drie spelers van KVO die punten kregen, was mooi hé. Maar mijn trofee van KVO-speler van het Seizoen deed misschien nog meer deugd omdat die wordt gekozen door de eigen fans.”

Was je aanwezig op die uitreiking van de Gouden Schoen?

“Ja, want mijn vrouw Fran was toen ook genomineerd als Gouden Pump. Voor Fran was dat een heel avontuur. Na de show trokken we vrij snel huiswaarts want ‘s anderdaags moest ik weer trainen.”

Wie wint volgende week de Gouden Schoen?

“Ik sluit me aan bij zowat iedereen: Ruud Vormer. Bekijk zijn statistieken alleen al. Voor een centrale middenvelder zijn die ronduit indrukwekkend. En nee, hij is niet de meest technische van allemaal, maar hoeft dat? Hij is met voorsprong de meest constante speler op de Belgische velden en dus verdient hij die trofee. Of er iemand van KVO punten zal krijgen? Op basis van onze terugronde vorig seizoen kan dat misschien, maar zeker niet op basis van het huidige seizoen. Hopelijk kan ik ooit nog eens punten sprokkelen in het shirt van KVO.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier