Ex-doelman Krist Willequet overleden

(Archiefbeeld) Krist Willequet hier in 2005 bij KV Oostende. © RD
Redactie KW

Door een hartfalen is ex-doelman Krist Willequet (44) uit Ruien zaterdag onverwacht in zijn slaap overleden. Hij verbleef sinds vrijdag met zijn zoon Thibaut in Lier, zijn zoon deed er mee aan een jumping.

Krist Willequet begon bij de jeugd van Ruien. Nadien speelde hij voor SK Ronse, Zwevegem Sport en WS Lauwe. In 1996 kwam hij bij Racing Waregem en promoveerde via de eindronde naar de toenmalige vierde klasse. Racing Waregem was voor hem een springplank want van daar ging het naar VW Hamme, Doornik, SV Oudenaarde, SK Deinze en KV Oostende. Met KVO speelde Krist Willequet kampioen in tweede klasse.

Door een zware blessure aan de knie kwam op 28-jarige leeftijd een abrupt einde aan zijn carrière op topniveau. Later speelde Krist Willequet nog vier jaar voor KVK Avelgem. Tien jaar geleden stopte hij met voetballen en was daarna nog een tijdlang keepertrainer van FC Moen.

In Kluisbergen baatte hij met zijn echtgenote Carol een traiteurzaak uit. Krist genoot zijn opleiding aan de befaamde hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en nam in september 2008 de zaak van zijn ouders over. Naast zoon Thibaut is er nog een zoon Guillaume. Hij trad in de voetsporen van zijn vader en is ook doelman. Hij speelde vorig seizoen bij SV Anzegem en vertrok naar eersteprovincialer Jong Zulte.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier