Heren, voor de weinig West-Vlamingen die jullie toch nog niet kennen, stel jullie zelf eerst eens even voor.

Richard: "Ik ben eigenlijk een icoon van AA Gent, toen nog de Gantoise genoemd. Ik speelde er in de eerste ploeg van 1949 tot en met 1961. Daarnaast kwam ik ook 21 keer uit voor de 'Rode Duivels'. Mijn mooiste herinnering was de interland tegen het toen sterke Hongarije. We stonden 1-3 achter aan de rust en dankzij onder andere twee doelpunten van mij wonnen we nog met 5-4. Ik eindigde dat seizoen tweede achter Vic Mees in het referendum voor de 'Gouden Schoen'."

Patrick: "Het is duidelijk dat mijn vader de sterkste voetbalgenen heeft. Ikzelf was ook geen onaardige voetballer bij Heirnis Gent, maar mijn échte capaciteiten liggen toch vooral in het commerciële gebeuren. Op mijn zestiende werkte ik al mee in het café van mijn ouders en die commerciële touch kreeg ik over van mijn moeder. Ik werk intussen al ongeveer 30 jaar in de voetbalwereld. Na passages bij Heirnis Gent, Aalst, Lokeren en Club Brugge belandde ik in 2013 bij KV Oostende. Het zal mijn laatste stap in de voetbalwereld zijn."

Olivier: "Ik speelde in tweede klasse bij KSV Roeselare en KV Kortrijk. Het scheelde zelfs niet veel of ik speelde ooit bij KV Oostende, dat toen ook in tweede klasse zat. Nu heb ik met Eventor mijn eigen firma, wij organiseren events zoals het boksgala in het Gentse Kuipke, de paardenrennen van Oostende Koerse en dit jaar ook het grootse WK-event To Russia With Love, hier in de Wellington Renbaan.

En dát event is ook in samenwerking met KV Oostende.

Patrick: "Dat klopt. Zo betalen KVO-abonnees voor de drie wedstrijden slechts tien euro in plaats van vijftien euro. Daarnaast is ook onze nieuwe sportieve staf van de partij. Hugo Broos, Gert Verheyen en Franky Van der Elst verzamelden samen toch ongeveer 200 caps en zij gaan met plezier op de foto met de bezoekers."

Olivier: "Dit event is trouwens ook zoveel meer dan enkel maar die wedstrijd. Het is een totaalconcept. Vóór de match word je al ondergedompeld in een heus fandorp vol animatie. De wedstrijd zelf kan worden bekeken op een scherm van 84m², meteen het grootste in Vlaanderen. Na de match is er volle bak ambiance met onze afterparty."

Waren jullie tevreden over jullie eerste wedstrijdevent én over de prestatie van de Rode Duivels afgelopen maandag?

Patrick: "Door het vroege aanvangsuur op een maandag was er iets minder volk dan gemiddeld tijdens de vorige edities, ik schat zo'n 3500 bezoekers, maar de sfeer zat er goed in. Zaterdag tegen Tunesië verwachten we 7 a 8000 supporters. En als de Rode Duivels doorstoten, dan doen we hier gewoon verder hé."

Olivier: "Ik denk dat we toch algemeen mogen verwachten dat ze doorstoten hé. Alles minder dan een kwartfinale zou een ontgoocheling zijn."

Richard: "Deze generatie moet nu maar eens tonen dat ze de beste zijn hé. Ze verdienen alleszins genoeg geld. Mocht ik 50 jaar later prof zijn geweest, ik hoefde nooit meer te werken. Toen ik bij Gent en Anderlecht voetbalde, werkte ik gewoon nog bij de post."

Patrick: "En mijn pa is één van de oudste, nog levende 'Rode Duivels'. Daar mogen we wel fier op zijn hé."

Absoluut. Intussen begon ook KV Oostende weer met de trainingen. Het eerste seizoen zonder Marc Coucke als voorzitter. Wat mogen we verwachten?

Patrick: "Eerst en vooral denk ik dat we een uitstekende keuze hebben gemaakt met Hugo Broos, Gert Verheyen en Franky Van der Elst. Een ideale mix van knowhow en ervaring en bovenal ook mensen die hier passen. Ze dragen als het ware het DNA van KVO uit, iets waarmee we sinds kort ook uitpakken in een nieuwe mediacampagne. KVO moet weer een beetje meer terug naar de identiteit van vroeger: hard werken, geen vedetten, een sympathiek en speels imago ... Maar dan wel zonder te degraderen hé!"

Richard: "Wist je dat ik trouwens ook nog één seizoen trainer ben geweest van het toenmalige AS Oostende? De club was net gezakt van tweede naar derde en ik moest ze weer hogerop brengen. Ik leefde er echter een heel seizoen in onvrede met het toenmalige bestuur. Ik moest spelers opstellen die ik niet wou opstellen en dat zinde me niet. Na één seizoen eindigde de samenwerking al."

Patrick: "Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we een goed seizoen zullen draaien. Op zaterdag 21 juli hebben we onze generale repetitie tegen OFI Kreta en de week erop openen we thuis tegen Moeskroen. Ik hoop dat de Oostendenaars ons massaal blijven steunen en ook dit seizoen weer een abonnement kopen."