Canesin en Coopman bezorgen KV Oostende eindelijk een zege

© belga
Redactie KW

In het Stade du Pays in Charleroi heeft KV Oostende zijn eerste competitiezege sinds 8 december 2018 geboekt. Canesin, vroeg in de match, en Coopman, iets voor het uur, tekenden de Oostendse treffers aan.

Hugo Broos, die al aan zijn vierde match als coach van KV Oostende toe was, sleutelde op drie posities aan zijn elftal. Faes nam de plek in van de rood-geschorste Lombaerts. Ook Capon en Nkaka kwamen in de ploeg. Nouri en Vanlerberghe betaalden de rekening voor de thuisnederlaag tegen Eupen.

De eerste kans was meteen raak voor KV Oostende. De Sutter, die een voorzet van Capon goed aannam, legde in de zesde minuut slim af op Canesin, die oog in oog met Penneteau kordaat vuurde: 0-1. Charleroi nam het heft daarna in handen, maar dat resulteerde niet meteen in doelkansen. Een kopbal van Dessoleil was het enige te vermelden element want een paar vrijtrappen brachten doelman Dutoit niet in de problemen.

Aan de overzijde was het plots warmer. Sakala liet echter de kans op 0-2 liggen. Na een fantastische pass van Canesin miste de Zambiaan oog in oog met Penneteau, de controle over zijn schot. Coach Mazzu, die scherpschutter Perbet in de strijd gooide, zag nog voor de rust de druk renderen. Perbet bracht Niane alleen voor Dutoit en de Malinees trapte overhoeks via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen: 1-1. Bijna sprongen de Karolo’s aan de leiding maar Dutoit stopt een actie van Henen.

Dubbele voorsprong

De tweede helft begon opnieuw prima voor KV Oostende. In het vierde kwartier bracht Coopman de groen-rood-gelen opnieuw op voorsprong. Hij kreeg enige medewerking van doelman Penneteau die zich had gefocust op Faes. Coopman vlamt in het dak van het doel. Iets later moest Penneteau zich reppen bij een vrijetrap van Nkaka. En nog iets later was Sakala dicht bij de 1-3.

Bij het ingaan van het laatste kwartier brengt Hugo Broos twee verse krachten in: Guri en Boonen in plaats van De Sutter en Sakala. Vier minuten voor tijd nam Bataille de plaats van Canesin in. De 1-2-voorsprong bleef op het bord staan. Play-off 2 kan voor KVO toch nog mooi zijn.

Canesin en Coopman bezorgen KV Oostende eindelijk een zege
© BELGA

Het was van 8 december 2018 geleden dat KV Oostende nog een competitiematch gewonnen had: 1-0 tegen Lokeren. Daarna volgden dertien matchen zonder winst. Onder die zwarte reeks hebben Coopman en co nu dus een streep getrokken. Zaterdagavond volgt om 18 uur een thuismatch tegen Beerschot-Wilrijk.

(PR)

Een beeldverslag van de wedstrijd vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier