Bondscoach Martinez even op bezoek bij KV Oostende

Bondscoach Roberto Martinez en Nicolas Lombaerts. © Rudy DECLERCK
Redactie KW

Woensdagavond was het over de koppen lopen in de Nicolas Feuillatte-spektakelzaal in de Versluys Arena. De eerste Willems Sponsorship Awards lokten zowaar meer volk naar de vipruimte van het KVO-stadion dan play-off 2.

Op voorhand beloofde KVO een exclusieve gala-avond in aanwezigheid van bondscoach Roberto Martinez en de kustploeg hield woord. Eén maand voor het WK in Rusland verkoos de Spaanse selectieheer de Oostendse Versluys Arena boven het Stadio Olimpico, waar Radja Nainggolan met zijn AS Roma (tevergeefs) een tweede Romantada probeerde te verwezenlijken.

In Oostende kwam de Spanjaard een andere potentiële internationaal tegen: Nicolas Lombaerts, die naar eigen zeggen realistisch is en zijn kans op deelname aan het WK als ‘nihil’ beschouwt. Toch gaf communicatiemanager Wim De Meyer vanop het podium een aanzet om Tsaar Nicolas mee te nemen naar Rusland.

“Hij speelde toch wel een héél sterk seizoen hé.” Klopt, Lombaerts toonde na een aarzelende start dat hij zeker nog wat in zijn mars heeft, maar toch moest hij de trofee van Business Player of the Year aan een ploegmakker laten. Brecht Capon werd door de Oostendse sponsors verkozen als meest verdienstelijke KVO-speler van het seizoen.

Bij afwezigheid van de laureaat nam sportief directeur Hugo Broos de honneurs waar. “Ik denk dat de keuze voor Brecht vooral staat voor stabiliteit. Brecht speelt altijd zijn match en het is mooi dat een geboren en getogen Oostendenaar deze prijs in de wacht sleept. We hebben hem dan ook niet voor niets een contractverlenging gegeven.”

Even daarvóór slaagde KVO erin om maar liefst 500 caps aan Rode Duivels op het podium te verzamelen. Nicolas Lombaerts en Hugo Broos waren usual suspects, maar ook iconen als Georges Heylens, Richard Orlans (vader van CEO Patrick), Jean-Marie Pfaff (in een ver verleden KVO-trainer), Luc Millecamps en Philippe Desmet tekenden present.

Oké, toegegeven, óp het podium haalde KVO nét géén 500 caps, maar gemakshalve werden ook de kersverse trainers Gert Verheyen en Franky Van der Elst (beiden wél in Rome voor televisieopdrachten) én de té vroeg overleden Oostendse internationals Laurent Verbiest, Wilfried Puis en Pol Gernaey meegeteld. “Drie Oostendse én nationale voetbaliconen”, aldus persverantwoordelijke Bram Keirsebilck.

De verzameling Rode Duivels kaderde in de context van de lancering van To Russia with love, de grootschalige WK-show op de Wellington Renbaan, waar alle wedstrijden van de Rode Duivels live worden getoond op grote schermen. “In Middelkerke zijn ze al bezig met de afbraak van het casino om toch maar plaats te maken voor het WK op groot scherm, maar op de Wellington wordt het helemaal bère“, aldus KVO-ambassadeur Sébastien Dewaele. En als de steracteur uit Eigen Kweek het zegt, wie kan hem ongelijk geven.

En zoals de naam het betaamt, de Willems Sponsorship Awards stonden niet alleen in het teken van voetbal, ook de extrasportieve activiteiten van de kustploeg kwamen aan bod. Zo werden verscheidene sponsors in de bloemetjes gezet. (Red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier