Arthur Theate en Maxime D’Arpino (KVO) plagen elkaar over wie openingsdoelpunt maakte

Zowel Arthur Theate (foto) als Maxime D'Arpino 'claimen' de openingstreffer tegen Moeskroen. © belga
Redactie KW

KV Oostende nam vrij vlot de maat van een erg zwak Moeskroen: 3-0. ‘Les Hurlus’ hielden de boel lang dicht, maar op het uur wist KVO de code toch te kraken op vrije trap. Al was er wel discussie over wie nu die openingstreffer lukte: D’Arpino of Theate?

Op het uur neemt Maxime D’Arpino een vrije trap op de linkerflank. Zijn bal lijkt in één tijd in doel te vliegen, maar een aanstormende Arthur Theate gooit lijf en leden naar het leer, hij knalt zelfs met zijn rug tegen de paal.

Terwijl D’Arpino al vierend naar de Oostendse bank rent – en de televisiecamera’s hem in het vizier nemen -, steekt ook Theate de armen in de lucht om zijn eerste profdoelpunt te vieren. Zelfs op tv-beelden is het amper te zien wie nu de openingstreffer maakte.

Bij de winning goal in en tegen Mechelen begon Arthur ook te vieren, terwijl het niet zijn doelpunt was”, lacht Maxime D’Arpino. “Arthur zegt dat hij de bal geraakt heeft. Wel, we gaan dat deze week nog eens herbekijken.” Theate zelf is resoluut. “Ik heb de bal geraakt met mijn slaap en mijn krullen. (glundert) Max heeft mijn viering dus wel gestolen, hé. We hebben het allemaal gezien.”

Degelijke partij

Uiteindelijk zijn de drie punten én de manier waarop KVO speelde het belangrijkste. “Ik weet niet of wij nu zó goed waren of Moeskroen zó slecht, maar het was algemeen bekeken wel een zeer degelijke partij”, weet Theate.

“De eerste twee seizoenswedstrijden tegen Beerschot en Charleroi verloren we, terwijl we zeker meer verdienden. Dat we nu ook in moeilijke matchen punten pakken, betekent dat we als ploeg stappen vooruit zetten.”

“Als je tegen de laatste in de stand speelt, mag je de match niet licht opnemen. Moeskroen stond erg laag en goed gegroepeerd. In de eerste helft ontbrak dat laatste tikje”, pikt D’Arpino in.

“We zijn rustig en geduldig gebleven. Na het doelpunt speelden we bevrijd en kregen we meer ruimte. Met deze overwinning bevestigen we onze prima reeks. Als je een goed seizoen wil spelen, moet je zeker en vooral thuis het maximum van de punten pakken.”

Nationale ploeg

Leuke extra voor Arthur Theate: de jonge Luikenaar werd in extremis opgeroepen voor de U21 van onze nationale ploeg. Net als ploegmakker Jelle Bataille mag hij aantreden tegen Moldavië en Wales in de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap. “Dat is inderdaad een mooie beloning voor mijn harde werk. Net zoals bij KV Oostende ga ik ook hier het beste van mezelf geven.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier