KV Oostende wint op het veld van Lokeren, einde verhaal voor Leekens op Daknam?

KV Oostende mocht voor de openingswedstrijd van de twaalfde speeldag aan de bak op Daknam. Sporting Lokeren werd het kind van de rekening, trainer Georges Leekens mogelijk ook. KVO is daardoor voorlopig tweede.

© BELGA

Hertsbergenaar Georges Leekens stond voor een belangrijke opdracht: de punten thuis houden en zo Lokeren behoeden van een verblijf in de kelder van het klassement. Maar het begon alvast slecht voor Mac The Knife: KV Oostende klom al snel via de jonge Dimata op voorsprong. De Kustboys zouden met die krappe voorsprong ook de rust bereiken.

Na de koffie verwaterde het spel van beide ploegen, maar het was toch Lokeren – met twee wissels halfweg – dat meer kwam aandringen en zich via Bolbat op gelijke hoogte hees. Erop en erover, dacht de Lokerse aanhang, maar de vreugde was van korte duur. Amper vier minuten na de gelijkmaker trapte Milicevic Oostende immers alweer op voorsprong met een puike vrijschop.

KV Oostende wint op het veld van Lokeren, einde verhaal voor Leekens op Daknam?
© BELGA

Lokeren probeerde wel een tweede keer de bakens te verzetten, maar de defensie van KVO stond pal. Het zag in minuut 78 wel Tomasevic geblesseerd uitvallen, Antunes kwam hem vervangen.

Door de overwinning is KV Oostende – voorlopig – gedeeld tweede, samen met Anderlecht. Het telt 21 punten, dat zijn er twee minder dan leider Zulte Waregem en eentje meer dan Club Brugge. Maar woensdag en donderdag komen alle andere eersteklassers uiteraard nog in actie.

(FJA – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.