KV Oostende wint ook op Standard en blijft aan de leiding

Oostende nam op een diefje met 1-2 de maat van Standard en mag met 13 op 15 van een absolute droomstart spreken.

Akpala kopte KV Oostende naar de 1-1. © BELGA

Als leider trok KV Oostende naar Sclessin. De groen-rood-gelen trokken daags vooraf al in afzondering in Vlaams-Brabant. Yves Vanderhaeghe had twintig spelers opgeroepen omdat Cyriac Gohi Bi onzeker was wegens een heupblessure. Cyriac was uiteindelijk niet speelklaar waardoor Joseph Akpala zijn eerste basisplaats van het seizoen bekwam en Elimane Coulibaly mocht voor het eerst van deze competitie plaatsnemen op de bank. Niels De Schutter viel als negentiende man af.

Andile Jali nam zijn plaats in het middenveld terug in ten nadele van Kevin Vandendriessche die tegen Anderlecht gestart was.

De match was amper 2’11” jong toen Ovono kansloos was. Op links bediende Van Damme maatje Knockaert die snel de bal voor doel stuurde. Lukaku had Brüls vrijheid geschonken en dat mocht hij niet doen. Diezelfde Brüls hoopte na vijf minuten tevergeefs een strafschop te versieren in een duel met Milic. Aan de overzijde volgde een enorme kans voor KVO. Canesin sprintte weg van De Sart en schoof de bal vanop rechts naar Musona. Het schot van de Zimbabwaan spatte echter op de rug van Andrade. De gelijkmaker volgde toch nog in het openingskwartier. Berrier stuurde zijn vierde assist van dit seizoen naar Akpala die het leder naast een verbaasde doelman Thuram tegen de netten kopte.

Standard kende betere periodes in de tweede helft, maar Ovono pakte met goede reflexen uit, onder meer op een kopkans van Faty. Musona legde, tegen de gang van het spel in, Sclessin het zwijgen op. Canesin stifte de bal tot bij de pas ingevallen Loemba die met de borst de bal panklaar legde voor Musona: 1-2. Iets later ontsnapte Standard aan een strafschop wanneer Andrade ruw Musona tegen de mat sleurde.

KVO blijft leider in eerste nationale. Musona (4) leidt nu de rangschikking van de topschutters, Berrier (4) die van de meeste assists. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.