KV Oostende wint eerste oefenwedstrijd tegen KSKV Zwevezele met 0-3

François Marquet zet druk op Stijn De Smet. © VDB

De talrijk opgekomen supporters konden genieten van de nieuwkomers in hun ploeg en van een aangename eerste helft. Zwevezele moest niet onderdoen voor KVO met Neto en Vargas als blikvangers.

Beide ploegen hadden een mooie kans rond het half uur. Thuisspeler en nieuwkomer De Rock dwong doelman Dutoit tot een mooie parade en op de tegenaanval mikte de vrijstaande Guri over het Zwevezeelse doel.

Toen diezelfde Guri in de zestien werd neergehaald wees de scheidsrechter naar de stip en Vargas zette de penalty feilloos om. De Rock mikte nog eens op de deklat zodat de rust met een 0-1 stand werd ingegaan.

De vele vervangingen bij de ploegen maakten dat de tweede helft van een minder niveau was. Ook zakte het tempo. De gelijkmaker was voor KSKV dichtbij toen een schot van Vandendriessche via de vingertoppen van de Oostendse doelman en de lat in corner vloog.

Kort daarna was het opnieuw de thuisploeg die dicht bij de gelijkmaker kwam maar net niet scoorde. Het was Oostende dat via een vlotte aanval de voorsprong verdubbelde en Mbye met zijn tweede doelpunt in de slotfase de eindstand vastlegde.

(WD)

KSKV Zwevezele – KV Oostende: 0-3.

KSKV Zwevezele: ?De Paepe (45′ Martens), Minne, Verzele, Cornelis (45′ Marmitte), Vandendriessche, De Rock, Provoost (45′ Emanueel), De Smet (45′ Simoës), Dildick, Coussement (45′ Van Heuverzwijn), Yagan.

KV Oostende speelde met doelmannen Dutoit en Schelfhout, Lombaerts, Marquet, Guri, Neto, Boonen, Vargas, Jonkheere, Ndenbe, Skullasson, Bataille, Vandendriessche, Capon, D’Harse, Mbye, Tanghe, Morina.

Doelpunten: 38′ Vargas 0-1 (pen.), 81′ en 86′ Mbye 0-2 en 0-3

Zaterdag 29 juni om 16 uur: KSKV Zwevezele – KV Kortrijk.