KV Oostende weet weer wat verliezen is

Nieuwkom Rocky Bushiri houdt Hassane Bandé af. © BELGA
Olivier Volckaert

Na zes competitiematchen zonder nederlaag heeft KV Oostende nog eens verloren. Tegen de stevige organisatie van KV Mechelen vond Oostende geen gepast antwoord. De kustploeg verloor met 0-1.

Defensieve kopzorgen bij KV Oostende. Zarko Tomasevic was geschorst, David Rozehnal afwezig door familiale redenen en Mathias Bossaerts nog niet beschikbaar. Nicolas Lombaerts werd in extremis klaargestoomd. Naast hem een debutant: Rocky Bushiri, een Oostends jeugdproduct.

KV Oostende en KV Mechelen speelden beiden in een 3-5-2 en dat zorgde voor een tactisch steekspel de eerste helft. Oostende domineerde wel, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet echt. Kevin Vandendriessche had de beste kans, maar Colin Coosemans liet zich niet verschalken. Aan de overkant moest William Dutoit alert zijn op een poging van Bandé. Iets later werd het toch 0-1 toen Mats Rits met een carambole kon scoren.

KVO nam het heft in handen in de tweede helft, maar KV Mechelen stond uitstekend georganiseerd. Toen KVO eens de forcing voerde, konden de bezoekers professioneel tijd winnen door een blessure te veinzen. Custovic probeerde het dan maar met de inbreng van Akpala en Gano voor twee verdedigers. Oostende nam meer en meer risico’s, Mechelen werd gevaarlijker op de counter daardoor. Pas in blessuretijd kreeg KVO enkele goeie kansen, maar Cooseman keepte een perfecte match. Musona en Rezaeian misten.

Voor KVO is dit de eerste nederlaag in zeven competitiematchen. Toeval of niet, het was ook de eerste keer in die zeven matchen dat voorzitter Marc Coucke (thuis met een zware verkoudheid) niet in de spionkop stond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier