KV Oostende verliest ‘degradatieduel’ van Gent

Brecht Capon haalt Moses Simon neer © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende blijft laatste. Het verloor het degradatieduel met 0-2 van KAA Gent. De kustploeg verdiende misschien wel een puntje, maar het is duidelijk dat de malaise nog niet gedaan is bij het weireldploegsje.

Met KV Oostende en Gent stonden zondagavond twee ploegen tegenover elkaar die erg zwak aan het seizoen begonnen. Ook voor trainers Yves Vanderhaeghe en Hein Vanhaezebrouck was het al erg lang wachten op de eerste zege. En dat was te merken aan het begin van de partij. Geen enkele ploeg nam duidelijk het initiatief, er werd geloerd en op de counter gespeculeerd.

Zinho Gano kreeg de eerste kans, maar hij mikte voorlangs. Een knappe kopbal van Antonio Milic belandde op de paal. Toen kreeg Nicolas Lombaerts een bal in de rug en de KVO-verdediger trapte de bal niet weg en zo kon Sylla nog zijn voet tegen de bal zetten. Vanhamel pakte nog, maar in de rebound was hij kansloos. 0-1 via Kubo, een koude douche voor Oostende.

KVO begon ook aarzelend aan de tweede helft. Gaandeweg creëerde het enkele halve kansjes, maar de kopbal van Gano en het schot van Musona misten power. Aan de overkant moest Vanhamel een poging van Dejaegere uit doel halen. KV Oostende zette nog een slotoffensiefje neer en verdiende zelfs de gelijkmaker, maar die kwam er niet. De ingevallen Louis Verstraete maakte er in toegevoegde tijd nog 0-2 van.

Voor Gent is dit de eerste zege van het seizoen, KV Oostende blijft laatste met slechts één puntje na zeven matchen en daar zal Marc Coucke zeker niet mee kunnen lachen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.