KV Oostende stelt Gauthier Ganaye aan als ‘executive president’

© (Foto GF)
Redactie KW

De Fransman Gauthier Ganaye wordt bij KV Oostende verantwoordelijk voor het sportieve en extrasportieve beleid van de club. De Raad van Bestuur van de kustploeg stelde hem aan als ‘executive president’. De prille dertiger wordt tevens aandeelhouder van KVO.

Ganaye was in het verleden actief als secretaris-generaal bij het Franse RC Lens, als ‘chief executive’ bij het Engelse FC Barnsley en zijn meest recente functie was voorzitter van OGC Nice in de Ligue 1.

“Ik ben enthousiast om te starten bij deze historierijke club met zijn passionele supporters. Ik kijk er alvast naar uit om de supporters en de werknemers van de club te leren kennen en te communiceren over onze visie en de toekomstplannen. Ik besef dat we de komende weken veel werk hebben en daarom moeten alle neuzen binnen de club in dezelfde richting staan. We zullen er alles aan doen om de club weer succesvol te maken”, zegt Ganaye zaterdag op de website van Oostende.

De club uit 1A werd vorige maand overgenomen door Pacific Media Group, Chien Lee, Partners Path Capital en Krishen Sud. PMG wordt geleid door Paul Conway. Die zit de Raad van Bestuur van KVO voor en werkte al met Ganaye samen.

“Nadat we eerder succesvol samenwerkten bij Barnsley en Nice zijn we verheugd om dit opnieuw te kunnen doen in Oostende”, zegt Conway. “Gauthier zal zorgen voor een dynamische leiderschap, aangevuld met een pak ervaring in de internationale voetbalwereld. Gauthier zal in eerste instantie instaan voor de omvorming van de selectie in een jonge, aanvallend ingestelde ploeg en voor de uitbreiding van de partnerships met bestaande en nieuwe sponsors. Daarnaast is het ook de bedoeling om de supportersbeleving nog te verbeteren. Iedereen binnen KVO en de stad Oostende heet Gauthier van harte welkom!”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.