KV Oostende speelt zijn beste match van het seizoen en wint simpel van Charleroi

Marc Coucke: deze keer niet in de eretribune, maar wel in de spionkop © BELGA
Olivier Volckaert

Eindelijk! KV Oostende kon dit seizoen winnen in eigen huis. Dankzij drie formidabele (en bijna identieke) goals van Brecht Capon won KV Oostende probleemloos van Charleroi. Door de 3-0-zege geeft Oostende ook de rode lantaarn door KV Mechelen.

De grootste wissel was te vinden in de Oostendse spionkop. Voorzitter Marc Coucke had zijn zitje in de eretribune ingeruild voor een stek tussen de modale Oostendse fans achter doel. Coucke en co zagen geen Siani (geschorst), Berrier of Vanhamel (beiden geblesseerd). Wel stond Akpala nog eens aan de aftrap, hij vormde samen met Gano het spitsenduo.

Charleroi begon het best aan de partij, maar Dutoit stond alert te keepen. Benavente en Baby misten de kansen. En plots scoorde KV Oostende. De poging van Brecht Capon week af en Charleroi-doelman Nicolas Penneteau was kansloos. Eerst twijfelde ref Wim Smet nog, maar na overleg met een assistent keurde hij de 1-0 toch goed. Voor KV Oostende het sein om door te duwen. De kustploeg nam de match in handen en Charleroi kwam er niet meer aan te pas. 1-0 aan de rust.

De tweede helft begon uitstekend voor Oostende. Knowledge Musona was niet zelfzuchtig en legde de 2-0 op een presenteerblaadje voor Brecht Capon. Die miste niet en Marc Coucke kon een tweede keer juichen in de spionkop. Felice Mazzu bracht met Bedia en Lukebakio twee extra aanvallers in de strijd om het tij te doen keren. Charleroi kon even dreigen, met onder andere een poging op de paal, maar wie anders dan Brecht Capon besliste de match. De rasechte Oostendenaar zorgde met zijn derde van de avond voor de 3-0. De Versluys Arena scandeerde de naam van Brecht Capon.

Voor KV Oostende is dit de eerste thuiszege van het seizoen. Meteen geeft het ook de rode lantaarn door aan KV Mechelen. Marc Coucke werd ondertussen gevraagd om vaker in de spionkop de match te volgen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier