KV Oostende oogst niets bij leider Racing Genk

Leandro Trossard en Aristote Nkaka Bazunga vechten voor de bal. © (Foto Belga)

Racing Genk, dat in zijn vorige zeven competitieduels slechts twee keer kon winnen en thuis zelfs drie matchen op rij niet zegevierde, stuurde KV Oostende puntenloos huiswaarts. De Limburgers klopten de Kustboys met 2-0.

Met lef vatte KV Oostende het duel in de Luminus Arena aan. Meer zelfs, indien Dewaest een schot van Bataille niet had afgeblokt, was een vroege Oostendse voorsprong mogelijk. Na het kwartier nam Genk de controle over de match over. Ondoa moest zijn kooi gaaf houden op verscheidene schoten. Na 33 minuten was de Kameroense international toch verrast. Uit het niets knalde Malinoskyi naar de benedenhoek. Ondoa kon het leder niet zien komen. Kansloos.

Na de rust hield Genk netjes het stuur in handen. Maehle mikte vroeg op de paal. Halverwege de tweede helft leverde een knappe Limburgse aanval niets op. Misschien mikte Ndongola iets te hard naar ploegmaat Trossard die de bal op de dwarsligger keilde. Capon en Guri stapten van het terrein ten voordele van Zivkovic en Boonen. Genk scoorde het geruststellende doelpunt iets later. Pozuelo schoof het leder naar Samatta die Ondoa verschalkte:2-0. De match was 74 minuten jong. De invallers Zivkovic en Boonen poogden nog voorzichtig maar tevergeefs de eerredder aan te tekenen. Het bleef bij een logische zege van leidersploeg Genk dat eigenlijk nog veel doelkansen verkwanseld had.

Volgend weekeinde reist KV Oostende naar Standard maar woensdag is er eerst het bekerduel in Eupen. Inderdaad, dit is de week van de verplaatsingen van telkens vierhonderd kilometer en meer, Genk, Luik en Eupen.