KV Oostende neemt vlot de maat van Zwevezele, maar versterking blijft nodig

Net als tegen Varsenare vond KV Oostende zaterdag tegen Zwevezele vlot de weg naar doel. © belga
Redactie KW

KVO blikte in zijn oefenmatch Zwevezele in met 0-4. Het ging niet zo makkelijk als tegen Varsenare vorige week, maar de Kustboys maakten wel weer een dynamische indruk. En toch: ondanks de goeie inzet blijven we wachten op concrete versterking voor de basisploeg.

Door Timmy Vanassche

KV Oostende nam het in z’n tweede oefenpot op tegen Zwevezele uit de Tweede Amateurklasse. Het betekende meteen de terugkeer van Robbie D’Haese, die vorig seizoen werd afgeremd door blessureleed. Vooraan stond Jorben Vanhulle in de spits. De spoeling is er momenteel erg dun, zeker nu Marko Kvasina out is en Joseph Akpala geen contractverlenging kreeg.

Oostende probeerde meteen veel druk naar voren te zetten in een 4-3-3 met punt naar achter. Daarin zou nieuwkomer Maxime D’Arpino als box-to-boxspeler zich goed bij moeten voelen. Grote kansen waren er in het openingskwartier niet te zien, Zwevezele graafde zich ook niet in en ging voluit. Even na het kwartier wist D’Haese – die verder een energieke indruk naliet – wel de eerst treffer te maken op een assist van Vandendriessche.

Op een goeie voorzet van Skulason wist Vanhulle bijna te scoren, maar zijn deviatie likte de paal. Zwevezele wist voorbij het half uur zelfs een dot van een kans te missen, echte grote mogelijkheden wist KVO niet meer te versieren. Tot de Zwevezeelse doelman buiten de zestien trachtte Jorben Vanhulle uit te kappen, maar faalde. De bal belandde in de voeten van Yari Brachet, die de bal in een leeg doel kon schuiven.

Zwevezele probeerde KV Oostende onder druk te zetten, maar betaalde foutjes cash.
Zwevezele probeerde KV Oostende onder druk te zetten, maar betaalde foutjes cash.© WDV

Nood aan versterking

In de tweede helft maakte Fabrice Ondoa opnieuw z’n opwachting in doel. Riffi Mandanda, die vorige week nog speelde tegen Varsenare, werd als tester weer doorgestuurd. Jelle Bataille keerde terug naar de rechtsacher, terwijl hij tegen Varsenare nog als centrale middenvelder werd uitgespeeld. Veel druk, al bij al weinig concreet gevaar. Ndicka en Vandendriessche wisten wel voor verstrooiing te zorgen. Na een keurige aanval en dito aflegger van Bataille, werkte Boonen goed af.

Halverwege de tweede helft werd er weer vlotjes gewisseld en ging de jonge Mohamed Berte die andere youngster Vanhulle vervangen. Aan talent en inzet zeker geen gebrek, maar we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat KVO dringend versterking nodig heeft in elke linie om de voorbereiding extra gewicht te geven. Achteraan was de jonge Marvin Dewaele – tegen Varsenare nog op rechts, dit keer centraal – alvast een solide tussen de grote jongens. Ndicka liet wederom zijn sprintersbenen spreken met een prima rush op links, gevolgd door een goeie voorzet waarop Berte kon scoren – dat doelpunt verdiende de Oostendse belofte wel. Ook het samenspel op rechts met Jelle Bataille willen we even onderlijnen.

Doorjagen

Conclusie: Alexander Blessin duwt zijn plan met hoge pressing door. Op bepaalde momenten ging KVO met z’n vijven of zessen jagen tegen de zestien van Zwevezele, wat de tegenstrever dwong om fouten te maken. Toch moet het Oostendse bestuur dringend werk maken van versterking voor de basiself.

Eerste helft:

Schelfhout, Skulason, Theate (30′ Dewaele), Tanghe, Capon, D’Arpino, Vandendriessche, Boonen, Brachet, D’Haese, Vanhulle

Tweede helft:

Ondoa, Dewaele, Tanghe (65′ Theate), Vandendriessche (65′ Skulason), Marquet, Boonen (D’Arpino), Mazbouh, D’Haese (65′ Louknine), Ndicka, Bataille, Vanhulle (65′ Berte)

Doelpunten:

16′ D’Haese 0-1, 44′ Brachet 0-2, 65′ Boonen 0-3, 80′ Berte 0-4

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten