KV Oostende moet op hondenjacht

Patrick Orlans. © HH
Frank Buyse

Senior writer Frank Buyse geeft voortaan hier zijn commentaar op het grootste nieuws bij onze West-Vlaamse eersteklassers.

Patrick Orlans haalde enthousiast zijn smartphone boven. “Kijk maar, in Tokio hebben ze verschillende verdiepingen autostrades. En plots zag ik op de tweede verdieping 20m² borden van STVV!”

De CEO van KVO was in Tokio bij Robert Maes. Het Japanse marketingbureau van de Belg had namens een Japans investeringsbedrijf laten weten KVO drie seizoenen te willen sponsoren à 3 miljoen euro per jaar. En had dat net ook vrolijk doorgebeld naar een dagblad. Die cijfers noemde Orlans niet, wel dat het om een “substantieel” bedrag ging. Daarom was hij naar Tokio gevlogen, al vliegt hij niet graag.

Geen Japans geld in het Belgische voetbal zolang Woef en Waf niet terug bij het baasje zijn!

Het dossier kon nog wel een tijdje aanslepen, voorlopig mag DIAZ, het bedrijf van voorzitter Dierckens op de shirts. Maar hoofdreden waarom het aansleept én waarom Maes blijkbaar zelf graag de kranten informeert over een mogelijke deal: Maes wil druk zetten op de Belgische ambassade…. die zijn honden tijdens een verblijf in Taiwan heeft afgenomen. Geen Japans geld in het Belgische voetbal zolang Woef en Waf niet terug bij het baasje zijn! Kafka, zei Orlans, die blijft hopen op een goede afloop. Kafka of kolder? Is veel belang te hechten aan een zakenman die zelf kranten belt om een dossier van vier maanden op de keien te gooien?

STVV, van die borden, is intussen wel al twee jaar geleden opgekocht door het Japanse DMM. Waarop Orlans op het overigens gezellige etentje voor de zekerheid ook snel aangaf dat er geen enkele intentie is tot verkoop van de club. Maes mag roepen wat hij wil. Want Maes riep blijkbaar ook al dat hetzelfde investeringsbedrijf ook al 10 à 12 miljoen euro klaar liggen heeft voor 49 % van de aandelen van KVO. “Neen. Anders had onze voorzitter de aandelen van Versluys (5 %) toch niet overgenomen?” Nu ook weer niet zo’n argument. Al bij al is 3 miljoen euro véél geld voor KVO, nog steeds bewonderenswaardig revaliderend. En 12 miljoen voor niet eens de helft van de club is zéér veel geld. KVO moet op hondenjacht.

Patrick Orlans en Frank Dierckens poseren met het shirt waarmee KVO zal spelen tot de club een stabiele hoofdsponsor vindt.
Patrick Orlans en Frank Dierckens poseren met het shirt waarmee KVO zal spelen tot de club een stabiele hoofdsponsor vindt.© PR

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.