KV Oostende kondigt nieuwe spits Idrissa Sylla aan met ludieke video

Idrissa Sylla is de nieuwe spits van KV Oostende. © KVO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Bij KV Oostende toverden ze dinsdag nog een nieuwe spits uit hun hoed. Dat kondigden ze aan met een video op sociale media en op de officiële website van de kustploeg.

De nieuwe aanvaller Idrissa Sylla (28) komt op huurbasis over van Zulte Waregem. Voor hij bij de Waregemse eersteklasser aan de slag ging, maakte hij al het mooie weer bij Anderlecht en Queens Park Rangers. Sylla trainde dindagvoormiddag al mee, maar woensdag wordt de transfer pas helemaal afgerond nadat de nodige administratie in orde werd gebracht.

De spits werd als 16-jarige opgemerkt in zijn thuisland Guinee. Meteen werd hij aangetrokken door de toenmalige Franse eersteklasser Le Mans. Daar speelde hij enkele seizoenen in de jeugdrangen om vervolgens op 19-jarige leeftijd voor het eerst te proeven van de A-kern. De eersteklasser leende Sylla echter uit aan derdeklasser Bastia om ervaring op te doen. Met Bastia promoveerde hij meteen naar de tweede klasse. Na zijn uitleenperiode kwam hij terug bij Le Mans terecht.

“Op dit moment mis ik nog wat wedstrijdritme, maar dat zal vrij snel weggewerkt zijn” – Idryssa Sylla

Toen Le Mans, die ondertussen ook naar de tweede klasse was gezakt, in 2013 naar de derde klasse zakte kreeg hij de kans om bij Zulte Waregem aan de slag te gaan. Hij maakte er 18 goals in 63 wedstrijden. Zijn prestaties waren Anderlecht niet ontgaan en de spits verkaste in 2015 naar het Astridpark. Daar speelde hij geen slecht seizoen met 9 goals in 34 wedstrijden. Na amper een seizoen maakte hij de overstap naar tweedeklasser Queens Park Rangers. Ook daar stond hij aan het kanon met 17 goals in 58 wedstrijden. In januari van dit jaar werd hij opnieuw aangetrokken door Zulte Waregem. In 18 wedstrijden vond hij 3 keer de weg naar het net. Met de overstap naar KVO maakt Sylla zijn opwachting bij zijn vijfde club.

“Dit seizoen stond ik niet voorin de pikorde bij Zulte Waregem dus het was beter dat ik even andere oorden opzocht,” aldus Sylla. “Toen ik hoorde van de Oostendse interesse had ik daar meteen oren naar. Het is een club die een moeilijke periode achter de rug heeft, maar nu weer de rug recht. Voorzitter Frank Dierckens straalt enorm veel positivisme uit en ook met trainer Ingebrigtsen had ik een goede babbel. Hij speelt een systeem dat op mijn lijf is geschreven. Op dit moment mis ik nog wat wedstrijdritme, maar dat zal vrij snel weggewerkt zijn. Ik ben alvast gretig om mezelf weer te tonen.”

Sportief Manager Guy Ghysel is blij dat de komst van een aanvaller is afgerond. “We hadden enkele pistes voor de spitspositie, maar we wilden niet over één nacht ijs gaan. Kwaliteit primeerde absoluut op de timing van de transfer. Uiteindelijk sleepte het spitsendossier iets langer aan dan verwacht, maar nu zijn we heel blij met de keuze die we hebben gemaakt. Sylla is balvast, kopbalsterk en pikt op regelmatige basis zijn goaltjes mee. Hij bewees in het verleden al ruimschoots dat hij een meerwaarde is in de Belgische competitie. Daarnaast speelt ook Sindrit Guri nu met meer vertrouwen, getuige daarvan zijn twee goals tegen Cercle. Met Sylla krijgt de trainer er nu nog een extra optie bij, we zitten dus goed voorin. Wat ons betreft, is de selectie nu zo goed als rond. We zien dan wel mocht er zich in augustus nog een opportuniteit voordoen.”

“In tijden van sociale media kan men haast niet anders dan belangrijke zaken via video aan te kondigen” – persverantwoordelijke Bram Keirsebilck

De komst van Sylla werd aangekondigd met een filmpje waarin hij met zijn nieuwe Ford Mustang door Oostende rijdt. Op het einde van de video krijgt Sylla de sleutels van zijn nieuwe Ford Mustang overhandigd van Carlo Durie, zaakvoerder van Unicars “Het is niet de eerste keer dat we een nieuwe speler op die manier aankondigen“, vertelt persverantwoordelijke Bram Keirsebilck. “Ondertussen is het al de derde keer dat we een transfer aankondigen aan de hand van een filmpje. De komst van Ante Palaversa werd begin juli al via een video aangekondigd. Ook Vargas werd op dezelfde manier aangekondigd. Telkens zoeken we daarbij een andere insteek. De video waarmee we de komst van Sylla aankondigen is wel van hoogstaande kwaliteit. Het is de eerste keer dat we daarvoor samen werken met productiehuis Geronimo. Marketing manager Tine Degroote voerde daarvoor de eerste gesprekken. In tijden van sociale media kan men haast niet anders dan belangrijke zaken via video aan te kondigen. Op die manier kunnen we er ook onze sponsors gemakkelijker bij betrekken. We sluiten zeker niet uit dat er in de toekomst nog hoogstaande video op onze supporters wordt losgelaten.”

KV Oostendehttps://www.facebook.com/KVOostende/https://www.facebook.comFacebook1280

Ford Unicars & KVO presenteren nieuwe spits

Het heeft even geduurd, maar nu is hij er, onze nieuwe spits duikt op aan de Oostendse horizon ! En hij ontving alvast z'n autosleutels uit de handen van Carlo Durie van FordStore Oostende Unicars & Ford dealer Diksmuide Unicars .
Lees meer over deze deal: http://www.kvo.be/nieuws/nieuwe-spits-idrissa-sylla

#PlayerAnnouncement #Unicars #KVO #WelcomeSylla

Geplaatst door KV Oostende op Woensdag 7 augustus 2019

video1.0https://www.facebook.com/KVOostende/videos/875171092854232/500

(JRO)