KV Oostende keert zonder punten huiswaarts na povere vertoning in Mechelen

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Na de knappe stunt tegen AA Gent slaagde KV Oostende er vrijdagavond niet in om iets op KV Mechelen te sprokkelen. In een tegenvallende partij werd het 1-0 voor Malinwa.

Slechts één wijziging in de basiself van Ingebrigtsen in vergelijking met de stuntzege tegen AA Gent. Canesin, in verregaande onderhandelingen met een Braziliaanse club, zat niet in de selectie. Sakala was zijn vervanger. Bij Mechelen zaten De Camargo en Hairemans op de bank, Storm en Engvall kwamen wel aan de aftrap.

In een evenwichtige openingsfase kwam de eerste trap tussen de palen van de voet van Storm. Ondoa kon relatief makkelijk de bal uit zijn doel zweven. De kustploeg had dan wel het meeste balbezit en kampeerde veelal op de helft van KVM, maar echte kansen vloeiden daar te weinig uit voort. De eerste helft was al halfweg toen we een afgeweken schot van Hjulsager als eerste echte doelpoging van de bezoekers noteerden. Aan de overzijde mocht Storm vrij uithalen, maar Ondoa liet zich niet verrassen.

Bedenkelijk niveau

Op het halfuur leek Akpala alleen op weg naar doel, maar de Oostendse spits voelde iets in de hamstring en moest geblesseerd naar de kant. Sylla was zijn vervanger. Met de rust in zicht was het de thuisploeg die de bakens probeerde te verzetten. Het thuispubliek ging achter de ploeg staan, Malinwa was wel baas, maar tot grote kansen kwam het niet. De 0-0 aan de pauze was dan ook een logische tussenstand, na een heel matige eerste helft.

© BELGA

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: Mechelen met licht veldoverwicht, maar te veel slordigheden om gevaar te creëren. Togui kreeg op voorzet van Vanlerberghe een kansje, maar besloot in het zijnet. Veel gebikkel op het middenveld, weinig kwaliteit en veel slordigheden bleven ook in de tweede helft schering en inslag.

Bal over de lijn?

Op het uur was er een schot van Hjulsager, maar Thoelen ging goed plat. Het leek het begin van een betere periode van de bezoekers, maar toch viel de goal aan de overzijde. Storm kwam goed naar binnen en vloerde Ondoa in zijn korte hoek: 1-0. Een reactie van de kustploeg kwam er niet meteen. Integendeel, KVM bleef de betere ploeg. Maar uit het niets kwam Oostende toch bijna op gelijke hoogte. Sylla knikte een vrije trap van Vandendriessche van dichtbij op Thoelen, die de bal al dan niet net achter de lijn keerde. In de herhaling leek de bal over de lijn, maar de VAR oordeelde dat het geen clear error was en greep dus niet in.

© BELGA

Vijf minuten voor tijd vergat de thuisploeg de match af te maken, waardoor KVO alsnog zijn kansen op een puntje rook. In blessuretijd kwam het nog een aantal keer gevaarlijk opzetten, maar Malinwa hield de nul op het bord.

KV Oostende kan zo geen komaf maken met de kwalijke uitreputatie. De kustploeg moet hopen dat concurrenten als Cercle Brugge, KV Kortrijk en Waasland-Beveren dit weekend geen punten pakken.

KV Mechelen – KV Oostende 1-0.

Doelpunt: 70′ Storm 1-0.

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Swinkels (66′ Schoofs), Peyre, Bijker, Van Damme, Vanlerberghe, Kaya (77′ Hairemans), Storm, Togui (65′ De Camargo), Engvall.

KV Oostende: Ondoa, Bataille, Milovic, Faes, Ndenbe, Palaversa, Neto (77′ Boonen), Vargas (63′ Vandendriessche), Hjulsager, Akpala (35′ Sylla), Sakala.

Gele kaarten: 45+1′ Vanlerberghe, 58′ Bijker, 83′ Hjulsager, 83′ Engvall.