KV Oostende huurt Sanneh van Anderlecht, Faes volgend seizoen naar Reims

Bubacarr Sanneh in het Anderlecht-shirt. © foto Belga
Redactie KW

Bubacarr Sanneh doet de rest van het seizoen uit bij KV Oostende. RSC Anderlecht kwam vrijdag op de slotdag van de wintermercato nog tot een overeenkomst met de kustploeg om de Gambiaanse verdediger bij KVO te stallen.

Sanneh werd in 2018 voor de recordsom van 8 miljoen euro weggeplukt bij het Deense Midtjylland. Na 19 duels bij paars-wit werd de 25-jarige Gambiaan afgeserveerd. Afgelopen zomer werd Sanneh bij Göztepe gestald, maar ook daar loste hij de verwachtingen niet in. De Turken ontbonden enkele dagen geleden zijn huurcontract.

KV Oostende biedt een vangnet voor Sanneh, die er tot het einde van het seizoen op huurbasis aan de slag kan. Het is al de derde huurling die deze winter neerstrijkt aan de kust. Eerder legde KVO Amadou Sagna (Club Brugge) en Louis Verstraete (Antwerp) vast voor enkele maanden.

Faes vertrekt op het einde van het seizoen

Wout Faes speelt volgend seizoen bij Stade Reims.
Wout Faes speelt volgend seizoen bij Stade Reims.© foto Belga

Intussen raakte ook bekend dat Wout Faes volgend seizoen naar Stade Reims trekt, maar blijft nog tot einde seizoen bij KVO: “Dit is win-win-situatie voor alle partijen. Ik ben blij dat ik hier tot einde van seizoen kan blijven. Ik wou mijn ploegmakkers niet in de steek laten tijdens de strijd om het behoud.” (Belga)