KV Oostende hoopt over enkele weken alle abonnees toe te kunnen laten in Diaz Arena

© belga
Redactie KW

Bij KV Oostende hopen ze voor de eerstvolgende thuismatch tegen Anderlecht 400 aanwezigen in het stadion toe te laten. Daarbij horen onder andere spelers, staf, personeel, pers en televisiecrew, maar ook 200 gewone bezoekers. Stad Oostende houdt alvast de boot nog even af.

“Naar aanleiding van de communicatie van de Nationale Veiligheidsraad interpreteren we dat 400 aanwezigen, gaande van spelers tot pers, toegelaten zijn tegen Anderlecht en er vanaf 1 september een eventuele versoepeling mogelijk is.” Chief Operating Officer Thorsten Theys verduidelijkt. “Tegen Anderlecht bekijken we de optie om 100 supporters en 100 sponsors toe te laten, zoals initieel ons plan was alvorens de regels werden verstrengd.

Daarnaast wachten wij het officieel Koninklijk Besluit af, maar wij interpreteren de communicatie als het feit dat er vanaf 1 september een versoepeling mogelijk is, mits akkoord van de burgemeester en de bevoegde Minister. Wij hopen dus om ons plan, waarbij we 36 procent van de stadioncapaciteit benutten, opnieuw te mogen boven halen of om toch 400 personen per tribune te mogen toelaten.” Dat zou betekenen dat alle KVO-abonnees er quasi allemaal kunnen bij zijn op zaterdag 19 september tegen OH Leuven.

“We anticipeerden hier eerder deze week al op door onze abonnees te vragen hun persoonlijke ‘bubbel’ door te geven. We kijken er alvast enorm naar uit om opnieuw publiek te mogen verwelkomen in de Diaz Arena.”

“We zullen met de veiligheidscel bekijken wat mogelijk is”, laat het kabinet van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) weten. “De persconferentie is nog maar pas achter de rug, dit moeten we in detail onder de loep nemen. Een beslissing nemen, daar is het nog te vroeg voor. Er is ook nog geen Koninklijk Besluit.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.