KV Oostende haalt het eenvoudig van een blunderend Standard

Cyriac en Musona vieren samen © BELGA
Redactie KW

KV Oostende blijft vooraan meedraaien. Het won zondagavond probleemloos met 4-1 van Standard, met dank aan enkele weggeefdoelpunten van de Luikenaars.

Standard ligt Oostende wel. In de heenmatch won Oostende al op Sclessin en de laatste jaren pakte Standard zelden een punt in het Albertparkstadion. Zondagavond ging Oostende op dat elan door. Al na drie minuten was het prijs. Na geklungel achterin schoot Franck Berrier niet eens goed op doel, maar toch stond het al 1-0. Standard was toch niet onder de indruk en speelde goed mee in het Albertpark. Martin Milec zorgde voor de 1-1. Maar het geklungel bij Standard was toen nog niet gedaan. Cyriac hoefde niet eens zelf op doel te trappen om gevaarlijk te zijn. Zijn ‘poging’ werd net voor of na de lijn door Knowlegde Musona in doel getikt.

Standard begon uitstekend aan de tweede helft, maar Ovono ging goed plat op de poging van Milec. Het bleek een kantelmoment. In de daaropvolgende fase zorgde Knowledge Musona voor de 3-1 en voor het Albertpark was dat het sein om de Mexican wave in te zetten. Voor Oostende was het iets later volledig beklonken. Matthieu Dossevi kreeg rood na drieste tackle op Siani. Was er nog een lichte twijfel, dan ontnamen Cyriac en Canesin Standard alle illusies. Cyriac bediende Canesin en die duwde heerlijk de 4-1 binnen. De Luikenaars mochten nog tevreden zijn met die eindscore. Franck Berrier werd nog een strafschop ontzegd en Akpala miste nog alleen voor doel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten