KV Oostende ging vorig seizoen zwaar in het rood (ook financieel)

© BELGA
Olivier Volckaert

Slechte timing bij KV Oostende. De kustploeg pakte uit met een businessavond in het Oostendse casino, met heel wat sponsors én spelers aan de roulettetafel. Tegelijkertijd raakte bekend dat de kustploeg in het seizoen 2014-2015 maar liefst vier miljoen in het rood ging.

Sportief gaat het KV Oostende voor de wind, maar extrasportief is er nog wat werk aan de winkel, getuige de jaarrekening. Die moet altijd openbaar gemaakt worden en daaruit valt af te leiden dat de Koninklijke Voetbalvereniging Oostende vorig seizoen een verlies van maar liefst vier miljoen euro draaide. De omzet steeg, maar het verlies deed dat ook.

In Oostende minimaliseert men die negatieve balans. De kustploeg verwijst vooral naar investeringen die gedaan werden om de verdere uitbouw en professionalisering van de club te garanderen. De kustploeg verwijst ook naar de voor Oostendse normen erg ruime kern van 31 spelers. Dat weegt natuurlijk enorm op de loonkost, in januari wordt daar alvast gesaneerd. De kustploeg klopt zich zelfs op de borst dat het dit seizoen al breakeven zou draaien. (OVG)

Onderschrift : Topspelers kosten geld. De hoge loonkost is een van de factoren in de negatieve balans van KV Oostende. (Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.