KV Oostende geeft in blessuretijd zege tegen STVV uit handen

Olivier Volckaert

KV Oostende is zijn perfecte thuisrapport kwijt. Door een tegengoal in blessuretijd gooide Oostende een zekere zege te grabbel: 2-2 na een match die KVO altijd moest winnen.

Bij KV Oostende kwam David Rozehnal in de ploeg, Mathias Bossaerts blesseerde zich immers in de opwarming. Franck Berrier kwam nog eens in de basis, hij verdrong Yassine El Ghanassy naar de bank. STVV creëerde de eerste kans, maar Bezus miste. Een dure misser, want enkele minuten later kreeg Oostende een lichte penalty. Cyriac miste niet. KVO voerde de forcing, maar kon de score niet verder uitdiepen. STVV kwam af en toe piepen en het kwam op gelijke hoogte toen Stef Peeters een vrijschop in doel trapte, al raakte Steven De Petter mogelijks nog de bal. Oostende was niet aangeslagen, want zette meteen orde op zaken. Adam Marusic zette voor en Knowledge Musona tikte de 2-1 binnen en schudde zo alle frustratie – hij raakte betrokken in het gokschandaal – van zich af.

© BELGA

STVV zette druk in de tweede helft, maar had geluk toen Cyriac een unieke kans niet kon verzilveren. De bezoekers waren dicht bij de gelijkmaker, maar Bezus en Boli misten. KVO kon counteren, maar Berrier, Milic en de ingevallen Pedersen haalden de trekker niet over. Oostende bibberde naar het einde en in de ultieme minuut van blessuretijd viel dan een late gelijkmaker. Na een scrimmage voor doel knalde Pieter Gerkens de 2-2 binnen. KV Oostende krabde zich ferm in de haren, want het morste te veel met de kansen in de tweede helft en gooit zo twee kostbare punten te grabbel. KVO springt niet naar de tweede stek, maar blijft hangen rond de zesde stek.

Door dit gelijkspel is KVO zijn perfect thuisrapport kwijt. Het is in vijf matchen in de eigen Versluys Arena nog maar het eerste puntenverlies.