KV Oostende eervol uit Europa na 0-0-gelijkspel

Joseph Akpala pikt de bal op voor Orlando van Marseille © BELGA
Olivier Volckaert

Op basis van zijn sterke tweede helft verdiende KV Oostende misschien wel een zege tegen Marseille, maar de kustploeg bleef steken op een 0-0-gelijkspel. KVO is Europees uitgeschakeld, maar kan toch met trots terugblikken op twee knappe Europese matchen.

Yves Vanderhaeghe had geen wijzigingen in vergelijking met de heenmatch. Bij Marseille lieten vooral de fans van zich spreken. Ze weigerden de verplaatsing van het fandorp aan het station naar de Versluys Arena met de bus te maken en trokken te voet richting voetbalstadion. Dat zorgde voor heel wat verkeershinder in het Oostendse stadscentrum tot de massaal opgetrommelde politie de fans de zeedijk op zond.

De match dan. Oostende speelde aardig mee in zijn allereerste Europese match in de Versluys Arena. Rozehnal, Musona en Berrier kregen kleine kansjes, maar Marseille was ook gevaarlijk. Ocampos trof de paal en ook Lopez knalde op het kader. In het slot van de eerste helft zette KV Oostende nog een slotoffensiefje neer, maar Marseille gaf geen krimp. Ruststand 0-0 na een matige eerste helft, waar Marseille de betere ploeg was en een voorsprong verdiende.

KVO begon de tweede helft met El Ghanassy voor Rezaeian en KV Oostende begon zwierig. Het zette goed druk en Antonio Milic had de 1-0 bijna binnen gekopt, maar Marseille-goalie Steve Mandanda verhinderde die met een knappe reflex. Diezelfde Mandanda stond iets later de openingsgoal opnieuw in de weg toen hij een poging van El Ghanassy knap stopte. Vanderhaeghe dropte nog Zivkovic en Canesin in de ploeg en Oostende duwde nog even stevig door, maar Marseille kraakte niet.

De match eindigde uiteindelijk op 0-0 en op basis van zijn sterke tweede helft verdiende Oostende zeker de zege. Een sterke Mandanda verhinderde echter tot twee keer toe een Oostends doelpunt. KVO is Europees uitgeschakeld, maar kan trots terugblikken op zijn Europese debuut.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier