KV Oostende doet het: Europees voetbal na knappe zege tegen Genk

Musona, Akpala en Marusic juichen © BELGA
Olivier Volckaert

Jawel, Marc Coucke mag naar Ljubljana. KV Oostende was heer en meester in de testmatch voor Europees voetbal en stuurde Genk kansloos terug naar Limburg: 3-1.

Bij KV Oostende begon Silvio Proto in doel, William Dutoit verdween naar de bank. Die andere keeper, Didier Ovono, neemt afscheid en werd voor de match gevierd met een stadion ovatie van het thuispubliek. Er heerste al voor de match een kleine cupsfeer en daardoor nam KVO het initiatief, Genk herstelde snel het evenwicht. De eerste kans was voor Siebe Schrijvers, hij mikte over. Voor KV Oostende was de eerste echte kans wel raak. Franck Berrier schoof heerlijk voor en Joseph Akpala kon niet meer missen: 1-0. Amper vijf minuten later zette David Rozehnal KV Oostende volledig op rozen. Hij knalde de 2-0 via een Genks been binnen. Afwerken aan honderd procent, heet dat! Racing Genk wankelde, maar ging niet neer. In de 45ste minuut kreeg Genk een strafschop na een fout op Malinovskyi, Siebe Schrijvers zette de elfmeter om en maakte de tweede helft zo toch nog spannend.

De tweede helft begon uitstekend voor KVO. Eerst knalde Musona op de lat, in de daaropvolgende actie tikte Andile Jali de 3-1 simpel binnen. Ryan aarzelde te lang! KVO nam de match in handen en overtroefde Genk in de duels. De kustploeg counterde dat het een lieve lust was. De Oostendse zege kwam niet meer in gevaar.

Al in de 85ste minuut begonnen de applausvervangingen bij Oostende, het thuispubliek smulde met Marc Coucke op kop. Hij ziet zijn grote droom nu al in vervulling gaan. Hij speelt volgend jaar met KV Oostende Europees voetbal! KV Oostende komt uit in de derde en voorlaatste voorronde van de groepsfase van de Europa League. Midden juli wordt er geloot, de heenmatch is op 27 juli, de terugmatch een weekje later.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.