KV Oostende distantieert zich van betrokkenheid bij matchfixing

Het Europese Parlement heeft dinsdag een lijst vrijgegeven van wedstrijden die verdacht worden van matchfixing. Ook een oefenwedstrijd van KV Oostende tegen de Albanese club Skënderbeu (11 januari, 4-0) zou vervalst zijn.

© BELGA

“Het bestuur van KV Oostende wenst zich heel duidelijk te distantiëren van elke aantijging”, meldt de eersteklasser.

De club van sterke man Marc Coucke hield tussen 6 en 13 januari een oefenstage in het Spaanse Estepona, waar het vriendschappelijke wedstrijden afwerkte tegen het Nederlandse NEC Nijmegen (2-0) en Skënderbeu. Beide wedstrijden werden vastgelegd door een Spaans bedrijf dat ook voor de organisatie ter plaatse instaat. “KV Oostende heeft geen inspraak in het vastleggen van de tegenstander”, aldus KV Oostende. “Het resultaat heeft geen enkel belang. Er is voor, tijdens of na de wedstrijd geen enkele melding gemaakt van enige vorm van onregelmatigheid.”

KV Oostende wordt zelf niet verdacht in het schandaal. De spelers van Skënderbeu zouden eenzijdig geprobeerd hebben het resultaat van de oefenwedstrijd te vervalsen. “Er waren geen afspraken en we hebben ook niets verdacht gezien”, klinkt het bij persverantwoordelijken Rick Coucke en Bram Keirsebilcke, beiden aanwezig tijdens de vriendschappelijke match. “We wonnen redelijk makkelijk, maar dat deed Brugge enkele dagen eerder ook (6 januari: 5-0, nvdr.). De doelman beging geen flaters en we scoorden vier mooie doelpunten.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.