Zwak KV Kortrijk kan opnieuw niet winnen in het eigen Guldensporenstadion

© BELGA
Christof Decraene

KV Kortrijkcoach Glen De Boeck wou zijn ploeg opnieuw een thuisreputatie zien opbouwen, maar keerde van een kale reis terug. Kortrijk had geen verhaal tegen een efficiënt Eupen en verloor met 1-3.

Bij KV Kortrijk een wijziging in vergelijking met de ploeg die vorige week de derby in Waregem won: Ajagun kreeg een basisplaats ten nadele van Larry Azouni. Kortrijk verloor de toss en moest meteen richting zijn spionkop spelen. Dat doen ze niet graag en op de koop toe namen de bezoekers een blitzstart: het eerste schot op doel was meteen raak via Pouraliganji. Nog geen twee minuten later liet D’Haene zich aftroeven door Toyokawa, maar de Japanner stifte de bal over het doel. De KVK-fans slaakten een zucht van verlichting nu ze aan een vroege dubbele achterstand ontsnapten en mochten een minuut later zelf juichen: De Sart zonderde Stojanovic alleen voor Van Crombrugge en de Serviër bracht de bordjes in evenwicht. Na de snelle start namen beide ploegen wat gas terug. Het was Eupen dat daarna als eerste weer de neus aan het venster stak en meteen stond het 1-2. Molina kopte een vrije trap van Luis Garcia binnen. Dit keer was Kortrijk wel even van slag en had het moeilijk om zich terug in de match te knokkken. Meer dan wat lichte dreiging was er niet, 1-2 was de ruststand.

Eupen nam ook na de pauze een blitzstart en scoorde binnen de minuut. Hines-Ike liep onnodig Fall van de sokken net buiten het strafschopgebied, maar scheidsrechter Boterberg legde de bal op de stip en Luis Garcia faalde niet vanop elf meter. Vreemd dat de VAR niet tussenbeide kwam. De Oostkantonners trokken zich daarna helemaal terug en Kortrijk vond geen oplossing om de bezoekende muur te slopen. Het was zelfs oppassen voor de bezoekende counters. Op een ervan had Toyokawa altijd moeten scoren, maar hij miste onbegrijpelijk. Bij KV Kortrijk lukte werkelijk niks meer. Een keer kon Kortrijk dreigen in de hele tweede helft via Stojanovic, maar diens kopbal werd gepareerd door Van Crombrugge. Het bleef 1-3, de Veekaa kon in zijn vier thuismatchen alleen tegen Genk een punt halen.

KV Kortrijk mist zo de kans om aansluiting te vinden met de subtop en moet volgende week in Lokeren vol aan de bak om toch niet weer angstig naar de kelder van het klassement te moeten kijken.

KV Kortrijk: Kaminski, Kagelmacher, Mboyo (43′ Ouali), Ajagun, Chevalier, Stojanovic (76′ Rolland), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart (57′ Ezekiel), D’Haene.

Doelpunten: 4′ Pouraliganji 0-1, 7′ Stojanovic 1-1, 24′ Molina 1-2, 47′ Luis Garcia (pen.) 1-3.