Yves Vanderhaeghe is nieuwe trainer van KV Kortrijk: “Leiderschap is iets dat me ligt”

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft dinsdagmiddag de nieuwe hoofdcoach officieel aan de pers voorgesteld.

Na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck naar AA Gent moest KVK op zoek naar een nieuwe T1 en daarbij ging het niet over één nacht ijs. Maar nu is de kogel door de kerk. Yves Vanderhaeghe was al enkele jaren verbonden aan de club als hulptrainer en krijgt nu de kans om zich Besnik Hasi-gewijs op het voorplan te bewijzen.

Vanderhaeghe speelde in zijn actieve voetbalcarrière voor FC Roeselare, Cercle Brugge, twee keer voor Excelsior Moeskroen, voor Eendracht Aalst en ook zeven seizoenen voor Anderlecht. Hij haalde er 149 keren het wedstrijdblad en vond daarin 9 keren de netten. Zijn carrière sloot hij af bij KSV Roeselare.

“Nooit aan de poten van de stoel van de hoofdtrainer gezaagd”

Voorzitter Joseph Allijns is verheugd met de keuze voor Vanderhaeghe. “Yves is bereid om er voluit voor te gaan en is enorm ambitieus. Hij heeft zes jaar in de schaduw gewerkt met slechts één doel: KV Kortrijk beter maken. Hij heeft zich altijd zeer loyaal opgesteld en heeft nooit aan de poten van de stoel van de hoofdtrainer gezaagd. Dit is een keuze van het hart. Yves is een jongen van het volk bij de club van het volk.”

Yves Vanderhaeghe zelf reageerde vereerd. “Ik ben enorm onder de indruk van de woorden van de voorzitter. Ik voel echt het vertrouwen. Ik heb de voorbije jaren van dichtbij mogen meemaken hoe de club gegroeid is en wil die groei verderzetten. Ik heb deze uitdaging zonder twijfelen aanvaard. Het leiderschap is iets dat mij ligt. Bij al mijn clubs ben ik kapitein geweest.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier