Yves Vanderhaeghe in beroep tegen schorsing: “Geen obscene gebaren”

© belga
Redactie KW

KV Kortrijk en Yves Vanderhaeghe hebben beroep aangetekend tegen de speeldag effectieve schorsing die het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag aan de KVK-trainer oplegde. Dat bevestigde de KBVB donderdag.

Vanderhaeghe hield aan zijn rode kaart in de derby bij Zulte Waregem (1-1) drie speeldagen schorsing, waarvan één effectief en twee met uitstel, en een boete van 2.000 euro over. De coach van de Kerels liet in de slotminuten van de burenstrijd zijn ongenoegen blijken over het beperkt aantal minuten extra tijd. Nadat ref De Cremer hem daarvoor op een gele kaart trakteerde, bleef Vanderhaeghe sakkeren. Daarop werd hij prompt met rood in de tribunes gestuurd.

Geen obscene gebaren

Na de match ging Vanderhaeghe verhaal halen bij de scheidsrechter, waarbij hij De Cremer “een gebrek aan persoonlijkheid” zou hebben toegesnauwd. Ter zitting van het Disciplinair Comité woensdag lichtte Vanderhaeghe toe dat hij zich onheus behandeld voelde, omdat er zo weinig extra tijd toegekend werd. Wellicht gaf hij te luidruchtig commentaar, erkende Vanderhaeghe, maar het was volgens hem nooit onrespectvol. Er werden geen obscene gebaren gebruikt, aldus Vanderhaeghe.

De coach van KV Kortrijk opperde ook dat het tot zijn taak behoort om zijn team te verdedigen. Hoewel het Bondsparket twee speeldagen effectief had gevorderd, besliste het Disciplinair Comité hem slechts voor één speeldag effectief te schorsen. Maar ook met die sanctie kan Vanderhaeghe niet leven. KV Kortrijk tekende hoger beroep aan. De zaak wordt vrijdagmiddag (12.45 uur) behandeld door de Disciplinaire Raad, die de finale strafmaat bepaalt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier