Yves Vanderhaeghe is aan zijn tweede termijn als hoofdcoach van KV Kortrijk begonnen. Het bestuur vergaf hem zijn omstreden vertrek en sloot hem opnieuw volledig in de armen. Voor Yves zelf is het naar eigen zeggen weer thuiskomen. "Ik zie hier veel vertrouwde gezichten. En ik voel vertrouwen, dat is voor mij heel belangrijk. Men wil bij KVK op lange termijn met mij doorgaan. Dat geeft wat zekerheid, ook al weet ik dat zekerheid in de trainerswereld geen evidentie is."

Dat Yves dat vertrouwen bij AA Gent nooit echt gevoeld heeft, wil hij niet bevestigen. "Die periode is voorbij, want telt is de toekomst. En die oogt hier mooi. Er zit veel potentieel in deze groep, dit is een sterke kern. Laten we nu eerst proberen om een mooie tweede ronde bij elkaar te 'sjotten' en ver te geraken in de beker. En vooral ook die thuisreputatie in ere herstellen."

© VDB

Voorzitter Joseph Allijns kwam ook nog eens terug op het ontslag van Glen De Boeck. "Glen heeft hier vorig seizoen een fantastisch parcours neergezet. Maar dit seizoen leek er wat zand in de motor te zitten. We hebben unaniem beslist om Glen te ontslaan omdat wij vonden dat de resultaten onvoldoende waren, meer moet er niet achter gezocht worden. Glen heeft zelf aangegeven dat dit misschien wel de beste kern is waarmee hij ooit heeft gewerkt en dan vinden wij één overwinning voor eigen volk véél te weinig."

Vanderhaeghe gaf vanmiddag zijn eerste training, waarbij hij vooral observeerde. Zaterdag trekt hij met KV Kortrijk naar... KV Oostende, de club waarvoor hij drie jaar geleden de Veekaa verliet.

Yves Vanderhaeghe is aan zijn tweede termijn als hoofdcoach van KV Kortrijk begonnen. Het bestuur vergaf hem zijn omstreden vertrek en sloot hem opnieuw volledig in de armen. Voor Yves zelf is het naar eigen zeggen weer thuiskomen. "Ik zie hier veel vertrouwde gezichten. En ik voel vertrouwen, dat is voor mij heel belangrijk. Men wil bij KVK op lange termijn met mij doorgaan. Dat geeft wat zekerheid, ook al weet ik dat zekerheid in de trainerswereld geen evidentie is."Dat Yves dat vertrouwen bij AA Gent nooit echt gevoeld heeft, wil hij niet bevestigen. "Die periode is voorbij, want telt is de toekomst. En die oogt hier mooi. Er zit veel potentieel in deze groep, dit is een sterke kern. Laten we nu eerst proberen om een mooie tweede ronde bij elkaar te 'sjotten' en ver te geraken in de beker. En vooral ook die thuisreputatie in ere herstellen."Voorzitter Joseph Allijns kwam ook nog eens terug op het ontslag van Glen De Boeck. "Glen heeft hier vorig seizoen een fantastisch parcours neergezet. Maar dit seizoen leek er wat zand in de motor te zitten. We hebben unaniem beslist om Glen te ontslaan omdat wij vonden dat de resultaten onvoldoende waren, meer moet er niet achter gezocht worden. Glen heeft zelf aangegeven dat dit misschien wel de beste kern is waarmee hij ooit heeft gewerkt en dan vinden wij één overwinning voor eigen volk véél te weinig."Vanderhaeghe gaf vanmiddag zijn eerste training, waarbij hij vooral observeerde. Zaterdag trekt hij met KV Kortrijk naar... KV Oostende, de club waarvoor hij drie jaar geleden de Veekaa verliet.