Yves Vanderhaeghe daags na de uitschakeling: “Als die goal valt, gaat KVK naar de Heizel”

Yves Vanderhaeghe ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen bij vierde scheidsrechter Wim Smet. © belga
Olaf Verhaeghe

Het scheelde niet veel, maar het heeft niet mogen zijn voor KV Kortrijk. Een penaltydoelpunt van Refaelov volstond voor Antwerp om een ticket voor de bekerfinale veilig te stellen. Een domper voor KV Kortrijk dat zo opnieuw in de halve finale strandt. Toch is KVK-trainer Vanderhaeghe positief: “Wij mogen tevreden zijn met onze prestatie. Alleen met het resultaat kunnen we geen vrede nemen.”

Natuurlijk was de ontgoocheling nog groot, minder dan 24 uur na de bekeruitschakeling. Maar Yves Vanderhaeghe, coach van KV Kortrijk, voelt vooral trots over wat zijn team donderdag in de halve finale op de mat bracht. “Wij hebben de match goed aangepakt en kwamen nooit echt in de problemen. Maar de handen waren er voor ons te veel aan.”

“De eerste fase (waarbij Tuta de bal met de hand raakt in de zestien, red.) vond ik duidelijk penalty. De tweede, met Derijck waar de bal wél op de stip gaat, absoluut niet. Waar moet je met uw handen heen? Dan heb je beter verdedigers die geen armen hebben. Ik wil er eigenlijk niet meer over discussiëren. De nieuwe regel is gewoon fout en gaat tegen het gevoel van een voetballer in.”

“Na de 0-1 zijn we wat ingezakt, wat volgens mij ook logisch is, maar wat hebben zij nog gecreëerd? Mijn ploeg had nog veel energie, de spelers van Antwerp waren op. Ik ben ervan overtuigd dat, als die gelijkmaker valt, KV Kortrijk doorgaat naar de finale.” Opvallend veel optimisme dus, én lovende woorden voor eigen supporters. “Zij stonden massaal achter ons. Die stormloop op het einde kwam er mede dankzij hen. En als je ziet hoe iedereen meteen na affluiten reageerde, dan kan je met alles behalve het resultaat vrede nemen. Wij verlaten de beker met opgeheven hoofd, rechte schouders en de borst vooruit“, aldus de KVK-trainer nog.

Yevheni Makarenko maakte zijn wederoptreden voor KV Kortrijk na zijn transfer van Anderlecht.
Yevheni Makarenko maakte zijn wederoptreden voor KV Kortrijk na zijn transfer van Anderlecht.© BELGA

Eergevoel

De beker mag dan wel voorbij zijn voor KV Kortrijk, zondagavond wacht met Waasland-Beveren een nieuwe tegenstander. Zeker is dat daar een aantal frisse jongens aan de aftrap zullen komen. “Gulobovic, geschorst tegen Antwerp, komt terug in de ploeg. Hij verdient dat op basis van de jongste weken”, zegt Vanderhaeghe. “Op training heb ik vrijdagochtend mooie dingen gezien. Je voelt de scherpte in de groep. We zijn niet van plan om er ons na deze tegenslag zomaar bij neer te leggen. We hebben tegen Waasland-Beveren trouwens nog iets recht te zetten (thuis verloor KVK met 1-3, red.).”

Na zondag volgen nog vijf competitiematchen en PO II. Met Genk en Antwerp thuis en Zulte Waregem en Charleroi uit staan er nog enkele mooie affiches op het programma. Trainer Yves Vanderhaeghe rekent daarin vooral op het eergevoel van zijn spelers. “We zijn sportmannen, die moeten spelen om te winnen. Het wordt voor ons als technische staf ook interessant om al te kijken naar volgend jaar toe. Wie kan en wil zich nog voor de volle 100 procent geven voor KV Kortrijk? Dat is een vraag die we de komende weken stilaan zullen beginnen beantwoorden.”